La Guàrdia Urbana intensifica les accions per combatre l’incivisme de les persones propietàries de gossos

Fins el 27 d’abril, la Guàrdia Urbana té ordre d’intensificar les accions de control en parcs infantils i altres espais.

Amb motiu de les diferents queixes de veïns i de diferents entitats sobre l’actitud dels propietaris dels gossos que afecten la convivència i neteja de la ciutat, la Guàrdia Urbana està portant a terme actuacions especials en diferents indrets del districte.

Fins el 27 d’abril s’intensificaran les accions per combatre l’incivisme de les persones propietàries de gossos i s’aplicarà la ordenança sobre protecció, tinença i venda d’animals i per tal de dur a terme el control s’utilitzarà un lector del xip dels gossos.

Les patrulles de servei, es desplaçaran als llocs assignats i a d’altres que puguin conèixer. La seva feina se centrarà principalment en comprovar que es compleixin els deures legals de les persones propietàries de gossos i en corregir les conductes incíviques.

Algunes de les funcions que duran a terme seran les de verificar el cens i la identificació dels animals de companyia especialment gossos (fent servir el lector de microxips); controlar el compliment de la normativa en relació a la tinença de gossos de races potencialment perilloses; evitar la presència d’animals de companyia en els espais de jocs infantils per persones amb el seu gos; verificar el compliment de la normativa en relació a la presència de gossos al Metro; i vigilar i sancionar la indisciplina en la recollida de les deposicions dels animals.