La Guàrdia Urbana estrena nou uniforme

Durant aquests dies, s’incorporen 106 nous agents a la Guàrdia Urbana. Amb aquests nous policies, el cos de la Guàrdia Urbana passa a tenir un total de 2.763 agents.

La Guàrdia Urbana estrena nou uniforme. Es tracta d’un model  d’uniformitat bàsica per a totes les policies locals de Catalunya per avançar en la concreció de les directrius bàsiques per a l’homogeneïtzació de la uniformitat de les policies locals.

L’uniforme, que la plantilla anirà incorporant progressivament, tindrà dos models: el d’estiu –que es veurà a partir d’ara—i el d’hivern. Totes les peces –polo o camisa, pantalons i gorra—són de color blau nit, més fosc que l’anterior. A l’esquena, la peça superior incorpora la paraula ‘Policia’, juntament amb la denominació corresponent de cada cos. En el cas de Barcelona, hi posa ‘Guàrdia Urbana’. El cinturó, guants, sabates i mitjons passen a ser de color negre.

106 nous agents

Durant aquesta setmana, 106 nous agents s’incorporaran a la Guàrdia Urbana. Aquesta promoció correspon a la convocatòria d’agents que es va obrir mitjançant Oferta Pública al 2017. La nota mitjana del Curs de de Formació Bàsica de l’Escola de Policia ha estat de 7’64 sent la nota més alta de 8,53 i la més baixa de 6,72. Per sexe, 26 agents són dones (27%) i 80 homes(73%). L’edat mitjana de la promoció és de 31,78 anys. Els mes joves tenen 24 anys i el més gran, 45.

Amb aquests 106 nous agents, la plantilla de la Guàrdia Urbana arribarà als 2.763 policies. A més, fa un mes, es van examinar els aspirants a 150 noves places d’agents, que està previst que s’incorporin a la plantilla l’any 2019. A aquestes incorporacions s’hi afegeix la promoció interna més important que s’ha fet els últims vint anys al cos d’agents de la Guàrdia Urbana.