La Guàrdia Urbana decomissa 505 plantes de marihuana a Nou Barris

Dues persones han estat detingudes per un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha informat que han decomissat 505 plantes de marihuana en avançat estat de creixement en un local del districte de Nou Barris.

El cos de policia barceloní havia rebut diferents queixes veïnals que s’havien produït a la zona derivades dels forts olors a marihuana i sorolls constants d’extractors d’aire. Fruit de la investigació, el passat dimarts a la tarda, i  amb l’auto judicial que autoritzava l’entrada i perquisició al local, el cos de policia va poder accedir a l’immoble i van poder comprovar que hi havia una plantació de marihuana. També es va detectar que la instal·lació elèctrica del local estava manipulada i la llum havia sigut punxada sense cap tipus de filtre ni mesura de seguretat.

Els agents van detenir dues persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la seva vessant de cultiu de marihuana, a més d’un delicte per defraudació de fluid elèctric. La Guàrdia Urbana va procedir al decomís de les plantes de marihuana, així com de tots els elements de la plantació, entre els quals es trobaven 28 làmpades de sodi d’alta potència per a cultiu d’interior.

L’estimació de la collita d’aquesta plantació es de 70,7 quilos, el valor de la marihuana decomissada podria arribar en el mercat il·legal a uns 353.000 euros. Aquest tipus d’instal·lacions produeixen tres collites a l’any, per la qual cosa el potencial econòmic anual estimat és d’uns 1.059.000 euros.