La Guàrdia Urbana activa un dispositiu específic de control del trànsit amb motiu de l’inici de curs escolar

L’objectiu és facilitar la fluïdesa de la circulació i garantir els nivells adients de mobilitat segura i sostenible.

La Guàrdia Urbana està desenvolupant un dispositiu específic de control del trànsit per a facilitar la fluïdesa de la circulació a tota la ciutat, en motiu de l’inici del curs escolar. A partir d’aquest dijous, a més, s’activa un operatiu especial per controlar el transport escolar als entorns dels centres educatius.

Aquesta actuació, anomenada Operació Tardor, es desenvoluparà fins a finals de setembre, i inclou l’operativa de control en matèria de seguretat viària i un seguit d’accions informatives i missatges als panells informatius de la xarxa viària per a conscienciar a tots els usuaris de la necessitat i l’obligació de respectar les normes.

Bicicletes i vehicles privats, en el punt de mira

Els agents posaran especial èmfasi en la assegurar el compliment de la normativa de circulació dels usuaris de bicicletes i dels vehicles de mobilitat personal. En el cas de les bicicletes, es recordarà als usuaris que està prohibit circular per voreres, andanes i passeigs d’amplada inferior a 4,75 metres. En el cas dels usuaris de vehicles de mobilitat personal, es recordarà que només poden circular per les calçades zona 30 i per carrils bici.

La supervisió del transport escolar, la novetat

Aquest any, el dispositiu inclou la campanya específica de control i supervisió del transport escolar i de menors d’acord amb la planificació i coordinació del Servei Català de Trànsit amb les policies locals i Mossos d’Esquadra. Per això, es realitzaran accions de control dels mitjans de transport que utilitzen els alumnes dels centres d’ensenyament, d’ESO i de FP – Batxillerat i es controlaran els autocars i microbusos destinats al transport escolar, així com els vehicles comercials (furgonetes, etc.) que puguin realitzar transport escolar sense autorització.

Així, es prestarà atenció a la circulació, a la seguretat i a les condicions administratives d’aquests vehicles, comprovant que respecten les normes de trànsit durant el seu trajecte i que acompleixen els requisits documentals o tècnics a que estan sotmesos.