Gràcia convertirà l’antiga masia de Can Carol en un casal de barri a Vallcarca

L’Ajuntament de Barcelona enllesteix i aprova el projecte de rehabilitació de l’antiga masia i preveu licitar les obres durant el mes de setembre.

L’Ajuntament de Barcelona ja té enllestit el projecte i licitarà el proper mes de setembre les obres de rehabilitació de l’antiga masia de Can Carol, al barri de Vallcarca, al districte de Gràcia, per convertir-la en un casal de barri. El conjunt de l’edifici de Can Carol és un element simbòlic per al barri de Vallcarca que ha reivindicat llargament la seva recuperació. La rehabilitació que ara es posarà en marxa, permetrà ampliar l’oferta d’equipaments públics de la zona.

L’antiga masia de Can Carol, construïda al voltant de 1860, està ubicada al barri de Vallcarca i els Penitents, al carrer de Cambrils, 28. Originàriament va ser una casa pairal, com moltes d’altres que hi havia al seu entorn. Es té coneixement que durant els anys 20 i 30, coincidint amb el període republicà, Can Carol va ser la seu d’una escola; el Colegio Nuevo i més tard va ser utilitzada com a habitatge

L’edificació de propietat privada fins l’any 2015, va patir un llarg procés de degradació i d’ocupació que va culminar en la seva compra per part de l’Ajuntament amb l’objectiu d’evitar-ne la seva desaparició. Actualment l’edifici es troba tancat i ballat, amb les finestres i portes tapiades A l’interior resten dempeus únicament els murs principals.

El projecte de rehabilitació permetrà recuperar el caràcter i valor simbòlic de Can Carol, consolidant els elements originals que resten dempeus per donar lloc a un nou casal de barri, que pel seu disseny, garantirà la màxima flexibilitat en l’ús dels diversos espais. Així mateix, el futur centre de barri s’ha projectat com un edifici de consum quasi nul que compleix tots els criteris de màxima eficiència energètica i sostenibilitat.

Es preveu que BIMSA liciti les obres el proper mes de setembre, un cop ja s’ha aprovat el projecte i que les obres puguin començar el gener de 2.019 i estar enllestides el gener de 2020. El cost de rehabilitació de Can Carol és de 1.074.167,14€ (IVA inclòs).