FGC renovarà els trens de la sèrie 112 de la línia Barcelona – Vallès

La renovació es farà aquest any 2018 i es destinarà una inversió de 33 milions d’euros.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) farà durant aquest any 2018 una revisió i renovació de les 22 unitats de tren de la sèrie 112, construïdes l’any 1996, i que actualment donen servei a la línia Barcelona-Vallès, juntament amb les unitats 113 i 114. Aquests treballs, pressupostats en 33 milions d’euros, abordaran tant qüestions de revisió tècnica de les unitats per mantenir la fiabilitat i la disponibilitat, com una renovació en profunditat de la imatge i dels serveis que s’ofereixen als viatgers.

La primera actuació, que es durà a terme a partir del mes de maig, serà la revisió general de les portes de passatge. Més endavant s’abordaran altres treballs tècnics, com la substitució de les portes de cabina, que actualment són de tipus mecànic, per unes noves portes elèctriques, o la substitució de compressors. Pel que fa a l’interiorisme i els serveis de les unitats 112, les millores que es faran aniran en paral·lel al disseny de les noves unitats 115 que entraran en servei a la línia del Vallès per mantenir una imatge uniforme. Entre aquestes millores destaquen la instal·lació d’endolls, de pantalles per informar el client i d’il·luminació LED dins dels trens.

La flota de trens de la línia del Vallès

Amb aquestes tasques de revisió, FGC continua amb el procés de modernització i renovació de la flota de trens que operen a la línia Barcelona-Vallès. Les unitats de tren de sèrie 112 van entrar en servei el gener de l’any 1996, i actualment quedaran renovades.

L’any 2014 van entrar en servei les noves unitats de la sèrie 113, que van substituir les antigues 111 adquirides a principis dels anys 80. Un total de 19 unitats a les quals es van sumar les cinc noves unitats de la sèrie 114, formades per tres cotxes, que donen servei a les estacions de la línia L7, on les andanes són més curtes. Les unitats que progressivament es van sumant a la flota de trens dels FGC incorporen els últims avenços tecnològics buscant les millors condicions de confort per als usuaris, a més de comptar, entre d’altres millores, amb sistemes d’informació, senyalització i comunicacions avançats així com ser completament accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.

Per tant, amb la futura entrada en servei dels nous combois 115, la flota d’aquesta línia estarà formada per 65 trens: 22 trens de 4 cotxes de la sèrie 112, 19 trens de 4 cotxes de la sèrie 113, 5 trens de 3 cotxes de la sèrie 114 i els 19 trens de 4 cotxes de la sèrie 115.