FGC millora l’accessibilitat de l’estació de Sarrià amb la instal·lació d’un nou ascensor

Ascensor vista carrer

L’actuació ha permès desplaçar l’escala d’accés a l’estació i reurbanitzar la calçada per millorar la mobilitat dels usuaris d’FGC i dels veïns.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, i el director general de la companyia, Pere Calvet, han visitat les millores executades en els accessos de l’estació de Sarrià de la línia Barcelona-Vallès d’FGC. En concret, s’ha instal·lat un nou ascensor a la cruïlla del carrer d’Hort de la Vila amb la Via Augusta, banda Besòs, que millora l’accessibilitat a l’estació i facilita la connexió carrer-vestíbul als veïns i viatgers que utilitzen aquest accés.

Cal recordar que, pel que fa a la connexió del vestíbul amb l’exterior, l’estació ja era accessible a persones amb mobilitat reduïda amb la comunicació directa que existeix a peu pla des del carrer del Cardenal Sentmenat. Ara, també ho serà sense necessitat de creuar la Via Augusta.

L’actuació de millora de l’accessibilitat ha permès també desplaçar uns metres l’actual escala fixa d’accés i alliberar la cruïlla amb el carrer de l’Hort de la Vila. Els treballs d’FGC en aquest espai s’han coordinat amb els de l’ajuntament de Barcelona, que reurbanitzarà la calçada per millorar la mobilitat, tant per als usuaris d’FGC com per als veïns.

Aquests treballs han comportat una inversió de 583.000€.