Expansió del carril bici al 2018

 

Des de 2015 fins ara s’han invertit més de 7M€ en la seva construcció. Enguany la inversió serà de 25M€ fins arribar als 32 M€ a finals del 2018

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, el 89% de la població de Barcelona ja té un carril bici a menys de 300 metres de casa seva. I és que el Govern Municipal afirma que segueix apostant per un model de ciutat més sostenible, que combati els nivells de contaminació de l’aire, el soroll produït pel trànsit, els índex d’accidentalitat viària i la manca de verd. Des de 2015 fins ara s’han invertit més de 7M€ en la seva construcció i enguany la inversió serà de 25 milions d’euros, fins arribar als 32 M€ a finals del 2018.

En aquest sentit, el consistori continua avançant en la línia que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018, de fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic. Al novembre del 2015 l’Ajuntament de Barcelona va aprovar en plenari municipal la mesura de govern: “Estratègia de la bicicleta per Barcelona”, que tenia com a objectiu recollir una sèrie de propostes i d’actuacions per desenvolupar la mobilitat en bicicleta. A dia d’avui la bicicleta és el mitjà de transport que ha crescut més en quota modal en els darrers anys. Les dades de 2015- 2016 ens indiquen que mentre que els desplaçaments en la resta de mitjans de transport s’han incrementat entre 1,3% i 1,7%, la mobilitat en bicicleta ha augmentat en un 14,1%.

Més seguretat als carrils bici

A inici de mandat hi havia 116 km de carril bici i a dia d’avui, Barcelona ja disposa d’un total de 172 km. Abans que finalitzi el 2018 la capital catalana passarà a comptar amb 233 km d’infraestructura ciclista. En paral·lel a la construcció de nova infraestructura ciclista, també s’han dut a terme diferents intervencions per a millorar la seguretat i el disseny dels carrils bici, com un nova senyalització, cruïlles amb xamfrà per a la bicicleta, zones avançades per a les bicicletes als semàfors o més aparcaments.