Un exalumne dels jesuïtes de Sarrià denuncia dos religiosos de la congregació per abusos sexuals

El seu germà també va patir abusos i properament interposarà la pertinent demanda.

Un exalumne dels jesuïtes de Sarrià-Sant Ignasi, Jordi Mata, de 51 anys, ha denunciat per abusos sexuals a dos religiosos de la congregació. Els fets van cometre a principis dels anys 80, quan ell era adolescent.

Un dels religiosos, Lluís Tó, qui era l’exdirector del centre, ja és mort, però l’altre, P.S.S., qui té actualment uns 90 anys, viu a una residència de la congregació a Sarrià.

En declaracions a RAC1, Jordi de la Mata ha afirmat que el religiós Lluís Tó el castigava al seu despatx, li pegava amb un regle a les mans, li feia abaixar-se els pantalons i li acaba fent tocaments als genitals.

El religiós P.S.S, qui era el seu tutor, es va aprofitar de la confiança familiar per trobar moments per poder abusar d’ell i del seu germà. Segons ha explicat, el seu germà, qui viu fora, viatjarà al nostre país per interposar la demanda pertinent.

Per la seva part, des de l’escola Jesuïtes de Sarrià demanen perdó i han assegurat que desconeixien aquesta situació. També es comprometen a investigar la situació i portaran els casos d’abusos al Vaticà, on s’iniciarà un procés canònic per investigar-los. El resultat podria ser l’expulsió del sacerdot de la congregació. De moment no han recorregut a la justícia civil.