Entra en vigor la prohibició de circular amb monopatí a la plaça dels Àngels i els seus entorns en horari nocturn per evitar les molèsties al veïnat

Aquesta iniciativa prohibeix circular amb monopatí en aquest àmbit entre les 22 i les 7 hores tots els dies de la setmana.

Aquesta nit entra en vigor el decret que prohibeix circular amb monopatí a la plaça dels Àngels i els seus entorns durant l’horari nocturn. En concret, aquesta restricció va des de les 22 fins a les 7 hores. I és que ja s’ha aprovat definitivament el document que va impulsar el mes de març el districte de Ciutat Vella i que busca donar resposta a les moltes queixes rebudes per part del veïnat de la zona per molèsties provocades pel soroll i l’incivisme que causen algunes de les persones usuàries dels monopatins.

Fins a finals de mes, la Guàrdia Urbana no iniciarà les tasques sancionadores i el que faran és advertir a aquelles persones que detectin que estan incomplint el decret. Posteriorment, ja s’iniciarà la imposició de multes per incomplir la normativa, aquestes tindran un valor mig d’uns 460 euros aproximadament.

L’àmbit en el que no es podrà circular amb monopatins en horari nocturn està delimitat per la Ronda de Sant Antoni, el carrer de Tallers, el carrer de les Ramelleres, el carrer de Pintor Fortuny i el carrer de Joaquim Costa.

Aquesta iniciativa ve donada per les continues queixes veïnals i la feina duta a terme per la Guàrdia Urbana en aquest entorn. Cal tenir en compte que el barri del Raval és el que comptabilitza un nombre d’incidents més alt per sorolls, amb 2.687 a l’any 2018 i un total de 1.157 molèsties provocades per persones a l’espai públic. Un dels focus d’aquestes molèsties és l’ús de monopatins a la plaça dels Àngels i els carrers del seu entorn.

De fet, la Guàrdia Urbana identifica aquest punt concret com un dels que suposa un major focus de generació de molèsties en horari nocturn i aglutina una major quantitat de persones incomplint la normativa municipal.

Campanya per difondre les restriccions a les persones afectades

L’entrada en vigor d’aquest decret comporta l’inici de la campanya de difusió per conscienciar als skaters d’arreu sobre la importància de la convivència a la plaça dels Àngels. A partir d’stories a Instagram i vídeos a diferents xarxes especialitzades, els propis skaters expliquen aquest espai tan emblemàtic per a ells, com a símbol de la ciutat, del barri i, sobretot, com a espai de convivència.

La campanya també es dirigeix a totes aquelles persones que fan servir l’skate com a mitjà de transport afavorint la convivència i els bons usos de la plaça. Els principals missatges, dissenyats conjuntament en la taula de treball veïnal es difondran a partir de senyals permanents al carrer, s’intervindrà en el paviment de la plaça i es distribuiran fulletons informatius.

Els auxiliars d’espai públic començaran a repartir els fulletons a la mateixa plaça i també es podran trobar a les botigues especialitzades d’skate.