Detingut un home que havia ocultat la mort del seu germà per seguir cobrant la seva pensió

Segons va explicar l’arrestat, veí de Sant Andreu, el seu germà va morir de manera accidental al domicili que compartien

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Andreu han detingut un home de 68 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Andreu, com a presumpte autor dels delictes d’estafa, omissió del deure de socors i estafa bancària, per ocultar la mort del seu germà i així seguir cobrant la pensió del mateix.

Una trucada d’un veí va alertar els Mossos sobre el fet que hi hauria un home mort des de feia unes setmanes al domicili on vivia amb el seu germà. Una patrulla es va adreçar al domicili per a fer comprovacions respecte a la veracitat de la informació proporcionada.

Quan els agents van arribar al pis els va obrir la porta un home al qual li van preguntar pel parador del seu germà. Inicialment els va respondre que ja no vivia en aquell pis i que no sabia on era. La forta pudor que sortia de l’habitatge va conduir els agents a donar credibilitat a la informació inicial i van demanar a l’home si hi podien accedir, demanda a la qual va respondre afirmativament.

Els mossos van constatar que en una estança del pis hi havia el cadàver momificat d’un home, tapat amb uns llençols.

L’home els va explicar que el seu germà havia mort al març d’enguany de manera accidental. El fet que no disposés de cap pensió ni recursos econòmics de cap tipus convertia la pensió del seu germà en la seva única possibilitat de subsistència econòmica i que, per aquest motiu, no havia comunicat a ningú la seva mort.

Els agents van comprovar que el cadàver no presentava cap signe de violència tot i que caldrà esperar al resultat de l’autòpsia. El detingut ha passat a disposició judicial.