Desmantellat un important punt de venda de drogues al barri de la Barceloneta

El registre de dos pisos del mateix immoble ha finalitzat amb la detenció de tres persones i la intervenció d’una gran quantitat de substàncies estupefaents.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desmantellat un important punt de venda de drogues al barri de la Barceloneta, al districte de Ciutat Vella, en un dispositiu on han participat la Unitat d’Investigació, Unitat de Suport Policial i la Unitat Territorial de Ciutat Vella. L’operació ha finalitzat amb la detenció de tres persones per un delicte contra la salut pública mentre que quatre més han resultat investigades.

La intervenció és fruit d’una investigació iniciada fa un mes amb la finalitat de controlar els grups que es dediquen a la distribució al detall de substàncies estupefaents a la zona d’oci del barri de la Barceloneta.

En aquest cas s’havia detectat a un home que liderava un grup de persones que distribuïen cada nit una quantitat important de drogues, generant enfrontaments i baralles i sensació d’inseguretat al barri. Aquest individu disposava de persones de confiança que utilitzava per distribuir les substàncies prohibides entre els turistes i altres petits distribuïdors.
Com a resultat de les investigacions es localitza un pis que funcionava com a magatzem de les substàncies i un altre on les preparaven per la seva distribució; en aquest últim pis és on també vivien les persones encarregades de la distribució al detall de la substància.

Un dels detinguts és la persona que liderava aquest grup, i és precisament en el seu pis on tenia amagada gran part de les substàncies intervingudes i que servia de punt de distribució a altres punts de la zona.

L’operatiu policial, un dels més importants per las quantitats substàncies intervingudes a la zona, s’emmarca dins del control dels petits grups criminals que, en el barri de la Barceloneta, aprofita el turisme per distribuir substancies estupefaents relacionades amb l’oci i que genera en molts casos baralles, danys materials i molèsties a la via pública,.

Com a conseqüència d’aquesta actuació s’han intervingut: 1.155 g. de cocaína, 2.125 g. MDMA, 12.480 pastilles d’èxtasis, 43 monodosi de cocaína, 71 monodosi de MDMA, 12,75 g. de marihuana, 1.055 g. de substància per “tallar” la droga, 4.095 € en metàl·lic, 1 Bascula de precisió, 1 llibreta amb anotacions de presumptes transaccions, diversa documentació d’interès per la investigació.

Gran part d’aquestes substàncies estaven preparades per a la seva distribució.