Desactivada la fase d’alerta del Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel

L’Ajuntament de Barcelona mantindrà activada l’Operació Fred.

Des que es va activar l’alerta el dijous dia 8 de febrero, a les 10 hores, els equips d’Ecologia Urbana – Medi Ambient i Serveis Urbans – han estan activats i preparats per actuar en cas necessari. S’han escampat 11 tones de sal a la ciutat per prevenir els efectes de la neu i gel sobre la mobilitat i s’hi han dedicat 9 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal i 45 operaris.

L’episodi de risc no ha provocat cap problema remarcable a la ciutat. Davant la previsió de temperatures baixes, sobretot a les nits, els equips municipals continuaran atents per si cal continuar distribuint sal per reduir el risc de gelades a les zones més ombrívoles.

Atesa la persistència de baixes temperatures, l’Ajuntament de Barcelona mantindrà activada l’Operació Fred.  Aquesta actuació s’adreça especialment a persones en situació de sensellarisme que pernocten a la via pública perquè acceptin voluntàriament allotjar-se en els equipaments municipals oberts durant tot l’any i en els específics de l’operatiu.

En aquesta fase d’alerta l’Ajuntament habilita el Centre d’Estades Breus del CUESB, que disposa de 100 places per allotjar a tothom que ho necessiti. Aquestes 100 places se sumen a les 72 del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE), que es va obrir el passat 29 de novembre amb motiu de l’activació de l’Operació Fred en fase preventiva. El CANE romandrà obert tot l’hivern i se suma a les més de 2.000 places d’allotjament diàries de què disposen Ajuntament i XAPSLL.