Les Corts obre les portes de la nova Biblioteca Montserrat Abelló

La nova biblioteca, ubicada al C/ Comtes de Bell-lloc, 192 -200, està dedicada a la cultura maker.

El districte de Les Corts tindrà a partir de divendres una nova biblioteca. La nova Biblioteca Montserrat Abelló, que passarà a ser la nova biblioteca central del districte, està dedicada a la cultura maker, que promou la innovació i el coneixement obert amb la finalitat d’idear i fabricar objectes, especialment tecnològics o artesanals, amb el suport d’eines digitals i materials. La biblioteca, ubicada al C/ Comtes de Bell-lloc, 192 -200, pren el nom de la poetessa Montserrat Abelló (Tarragona, 1918 – Barcelona 2014).

L’edifici públic més sostenible de la ciutat

La nova biblioteca s’ha construït a l’antiga fàbrica Benet Campabadal, que va iniciar la seva activitat el 1924 i pionera en el sector de la producció de cintes de seda. Actualment, transformada en una espectacular biblioteca, ocupa 3.300 m2 i és el primer edifici públic de la ciutat amb el certificat BREEAM, un mètode d’avaluació i certificació de la sostenibilitat en l’edificació líder a escala mundial. L’obra ha consistit en la rehabilitació de tres edificis industrials existents que s’han conservat. Es tracta d’una nau principal i dos edificis adjacents.

Aquest nou equipament cultural i de proximitat, que compta amb un fons inicial de 45.000 documents, incorpora servei d’autopréstec i servei de retorn de documents amb classificació automatitzada. Aquests serveis permeten a l’usuari reduir temps d’espera en aquestes operacions i millorar la seva autonomia en l’ús de les biblioteques. La inversió feta per dur a terme la biblioteca, rehabilitació i mobiliari, ha estat de 9,6 milions d’euros (IVA inclòs).