Cop policial a la màfia armènia instal·lada a Europa

A l’operatiu, en què treballen més de 1000 policies, es preveu la detenció de 142 persones i realitzar 73 entrades i s’han realitzat escorcolls a Barcelona, Madrid, València, Alacant, Albacete, Elx i Cartagena.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) i de la Policia Nacional estan desenvolupant durant el matí d’aquest dimarts una operació conjunta contra una de les majors organitzacions criminals d’origen armeni assentades a Europa.

Més de 1.000 agents de tots dos cossos policials participen en un operatiu sense precedents en el qual es preveu detenir 142 individus i practicar 73 entrades i escorcolls a Barcelona, Madrid, València, Alacant, Albacete, Elx i Cartagena. El dispositiu compta amb la col·laboració d’Interpol i Europol que han traslladat set agents i tres oficines mòbils instal·lades a Barcelona, València i Alacant per analitzar totes les dades obtingudes en l’operació policial.

La investigació es centra en l’existència d’una àmplia organització criminal assentada en tot el territori nacional de caràcter internacional dedicada a una multitud d’activitats delictives, especialment robatoris amb força a vehicles, tràfic de drogues, contraban de tabac, corrupció en apostes esportives, blanqueig de capitals i tràfic d’armes.

La investigació ha durat més d’un any

Atenent a l’amplitud i l’abast de l’organització, els agents van decidir dividir la recerca en dues grans fases. La primera es va desenvolupar el 28 de novembre de 2017 moment en que es va desarticular un entramat criminal associat a l’organització criminal. Es van realitzar més de 30 detinguts d’origen georgià i 14 diligències d’entrada i escorcoll a domicilis, empreses i establiments associats a l’organització.

La segona fase s’està duent a terme des de primera hora d’aquest dimarts per desarticular aquesta organització criminal d’origen armeni, íntimament relacionada amb l’entramat criminal georgià desarticulat a finals de l’any passat i amb vincles internacionals a Estats Units, França, Bèlgica, Itàlia i Lituània. S’estan fent 73 entrades i escorcolls en domicilis, empreses i establiments comercials a les demarcacions de Madrid, Barcelona, València, Alacant, Albacete, Elx i Cartagena.

Es preveu que entre els detinguts es trobin 6 líders criminals, considerats les màximes autoritats criminals als països que formaven l’extinta Unió  Soviètica.

Simultàniament, el jutjat ha emès cinc ordres internacionals de detenció i ordenat el bloqueig de nombrosos comptes corrents i l’embargament de béns mobles i immobles.