Condemna de 9 anys de presó per Félix Millet i 7 per Jordi Montull pel cas Palau

La sentència condemna a CDC a retornar 6,6 milions d’euros.

L’audiència de Barcelona ha publicat avui la sentència pel cas Palau, on considera provat un desfalc de 23 milions d’euros perpetrat al Palau de la Música per Millet i els Montull. L’expresident del Palau de la Música, Félix Millet, ha estat condemnat a 9 anys i 8 mesos de presó i, a la seva mà dreta,  Jordi Montull, a 7 anys i mig, per l’espoli que van perpetrar a l’entitat cultural entre els anys 2000 i 2009. Es tracta de penes inferiors a les que demanava la fiscalia.

L’exdirectora financera i filla de Jordi Montull, Gemma Montull, ha sigut condemnada a 4 anys i mig de presó, després d’arribar un pacte amb la fiscalia a canvi de la seva confessió.

A més, el tribunal imposa quantioses sancions econòmiques als acusats. Fèlix Millet és condemnat a pagar una multa de més de 4 milions d’euros; Jordi Montull, poc menys de 3 milions d’euros; Gemma Montull, 2,6 milions d’euros; i Daniel Osàcar, 3,7 milions d’euros.

Pel que fa a CDC, l’extesorer del partit, Daniel Osàcar, també ha estat condemnat a quatre anys i cinc mesos de presó, i el partit CDC haurà de retornar 6,6 milions d’euros per finançament irregular.
L’ex-directora general Rosa Garicano i els dos dirigents de Ferrovial que eren acusats, Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, han quedat absolts.

Els condemnats ja han declarat que recorreran la sentència.