Comencen les obres per renovar el carrer Gran de Sant Andreu

La primera fase de les obres, que afecta al tram entre la rambla de Fabra i Puig i el carrer de Joan Torras (d’uns 850 metres), tindrà una durada d’un any i un pressupost de 4,9M, i dotaran el carrer de plataforma única i nou mobiliari urbà i serveis.

L’Ajuntament ha iniciat la reurbanització del carrer Gran de Sant Andreu, en el tram comprès entre la rambla de Fabra i Puig/Onze de Setembre i el carrer de Joan Torras, al districte de Sant Andreu. L’objectiu del projecte és augmentar l’espai per al vianant, millorar la qualitat urbana i afavorir el comerç de proximitat. Per aconseguir-ho, es dotarà el carrer de plataforma única per tal que els veïns i veïnes disposin d’un nou eix de passeig amb zones d’estada al barri i la circulació de vehicles pacificada.

Les obres d’aquesta primera fase estan pressupostades en 4.941.855,74 euros, i està previst que acabin al cap d’un any. En concret, l’actuació es desenvoluparà sobre un tram de 850 metres de longitud i una superfície total de 15.226 metres quadrats. El canvi principal que experimentarà Gran de Sant Andreu és el seu pas a plataforma única, de manera que la prioritat serà per a vianants i bicicletes, i desapareixerà la calçada segregada actual i l’espai exclusiu per a vehicles.

Es conservaran els espais verds

A més, es renovaran i actualitzaran els elements de la urbanització del carrer com ara la pavimentació, el mobiliari urbà i les xarxes de serveis de telecomunicacions i drenatge. Pel que fa al verd, l’arbrat existent és i continuarà sent un dels trets fonamentals del carrer. Per tant, el projecte contempla la conservació dels exemplars existents, i es reforçarà la vegetació amb arbustos i nous parterres.

Per últim, el projecte també inclou l’arranjament d’un tram del carrer de Malats, l’espai públic existent a la cruïlla entre els carrers de Rubén Darío i Riera de Sant Andreu, així com una petita superfície de tots els carrers transversals integrant el disseny de la proposta dins l’entorn urbanitzat. A més, es renovarà l’àrea infantil de la plaça de la Pomera.

El projecte es compon per dues fases

Les obres està previst que s’executin en dues fases. La primera va de la rambla Fabra i Puig i fins al carrer de Sant Adrià/Rubén Darío, i està previst que finalitzi al novembre del 2018. La segona fase, que anirà des del carrer Sant Adrià/Rubén Darío fins al carrer de Joan Torras, està previst que comenci al novembre i acabi al maig del 2019.

Durant tot el període d’obres, l’itinerari alternatiu per a la mobilitat de vehicles d’àmbit general passarà pel carrer de Palomar, passeig de Torres i Bages i Rambla Onze de Setembre. A nivell local, es recomana que el trànsit de vehicles pels carrers de l’entorn de Gran de Sant Andreu sigui únicament per al veïnat, per arribar als guals i les zones de càrrega i descàrrega i altres serveis.