Colau retira definitivament l’estàtua de l’esclavista Antonio López, ubicada a Ciutat Vella

Els Comediants han organitzat la festa ciutadana de comiat del monument dedicat al primer marquès de Comillas, indià enriquit amb el tràfic d’esclaus.

Aquest diumenge dia 4 de març, Ada Colau ha retirat definitivament retirar l’estàtua de l’esclavista Antonio López, el primer marquès de Comillas, inaugurada l’any 1884 i ubicada a Ciutat Vella. La retirada de l’estàtua ha anat acompanyada d’una festa ciutadana de comiat, dirigida per Els Comediants.

A la vegada que l’estàtua ha estat traslladada al Centre de Col·leccions del MUHBA, on es guardarà amb la resta del patrimoni de la ciutat, s’han descobert a la plaça dos faristols informatius: un sobre la història de la plaça i un sobre les Bullangues de Barcelona del segle XIX, els avalots populars que van tenir una importància decisiva per fer efectiu el canvi cap a una societat liberal i posar fi a l’absolutisme.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, i la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, han participat a la festa organitzada pel comissionat de Programes de Memòria i el districte de Ciutat Vella i que ha comptat amb la presència d’entitats com la FAVB o Tanquem els CIEs.