Colau demana inversió al Ministeri de Foment per cobrir la Ronda de Dalt

L’alcaldessa envia una carta al ministre Íñigo de la Serna demanant inversió i col·laboració  entre les dues administracions per executar el projecte de cobertura de la ronda de Dalt, en lloc d’apostar per la Litoral.

L’Ajuntament té unes prioritats fixades pel que fa a les rondes de Barcelona. Reclama que qualsevol inversió que es faci a la ciutat en l’àmbit de les rondes es destini a la de Dalt perquè “concentra més veïns, genera una barrera urbana i provoca greus problemes de contaminació atmosfèrica i acústica”. Així ho ha demanat per carta l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau,al ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

A l’escrit li demana que prengui nota de les prioritats fixades per Barcelona i siguin tingudes en compte pel Ministeri a l’hora de consensuar les actuacions i inversions a desenvolupar. Aquest reclam per part de l’alcaldessa es produeix dies després que es fessin públics els plans de Foment de reactivar l’ampliació de la ronda Litoral.

A final de març, obres en el primer tram de la Ronda de Dalt

En paral·lel, l’Ajuntament ha enllestit els tràmits per reprendre les obres que permetran executar el primer tram de cobertura de la ronda de Dalt, entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. La Comissió de Govern ha aprovat definitivament el projecte per aquesta actuació, i es preveu que els treballs comencin a finals de març, amb una durada d’uns deu mesos i un pressupost de 10.644.281,56 euros.

En concret, les obres consistiran en l’execució dels murs de recolzament laterals de l’estructura de cobertura, la pròpia llosa de cobertura i la resta d’elements necessaris per a habilitar el nou vial com a túnel, com les sortides d’emergència, la sala tècnica i les instal·lacions pròpies del túnel. L’actuació, que inclourà també la urbanització dels laterals, permetrà millorar la permeabilitat urbana i la connectivitat transversal entre els barris, i reduir la contaminació acústica.