Cementiris de Barcelona amplia els horaris i els serveis per Tots Sants

Els dies 27 i 28 d’octubre i l’1 de novembre tots els cementiris de la ciutat obriran de 8 a 18 hores. També es reforçarà el servei d’autobusos que arriben als cementiris de Montjuïc i de Collserola.

Aquest cap de setmana i el festiu de Tots Sants, Cementiris de Barcelona amplia els horaris dels recintes i reforça el servei d’autobusos. Els dies 27 i 28 d’octubre tots els cementiris de la ciutat, Montjuïc, Poblenou, Sant Andreu, Horta, Sant Gervasi, Sarrià, les Corts, Sants i Collserola, estaran oberts des de les 8 hores del matí fins a les 18 hores de la tarda.

El dissabte 27 i el diumenge 28 es podrà realitzar qualsevol tipus de consulta o tràmit als cementiris de Sant Andreu, Collserola, Montjuïc, Poblenou i les Corts de 8 hores a 14.30 hores. El dijous 1 de novembre es podran fer gestions administratives als nou cementiris de la ciutat des de les 8 hores fins a les 17.30 hores.

Per segon any consecutiu, es mantindrà la campanya informativa per fomentar la llibertat d’elecció i el dret a la informació pel que fa a la contractació de serveis funeraris, perquè la ciutadania ho pugui fer amb totes les garanties.

Reforç del servei d’autobusos

Per arribar al cementiri de Montjuïc en transport públic es reforçarà la línia 21 (Paral·lel – Prat) des del 22 d’octubre fins a l’1 de novembre. També l’1 de novembre s’habilitarà un bus especial que cobrirà el servei des de la plaça d’Espanya fins a la Porta de Sant Lluís del cementiri entre les 8.30 hores i les 18 hores. També hi haurà reforç de la línia 107 que fa el recorregut per l’interior del cementiri, des del 22 d’octubre fins a l’1 de novembre.

Pel que fa al cementiri de Collserola, es reforçaran les línies 102 (plaça d’Eivissa), la 103 (Montcada i Reixac) i la 104 (Fabra i Puig) fins a l’1 de novembre.

Activitats i tallers

L’1 de novembre els cementiris de Poblenou i de Montjuïc organitzen tallers per a famílies per apropar l’art fúnebre a la ciutadania en el marc de la festivitat de Tots Sants. De 11 a 13 hores, es realitzarà un taller de xapes, amb dibuixos de carrosses, al cementiri de Poblenou. També, en el mateix horari i el mateix cementiri es realitzarà un taller infantil que consistirà en dibuixar un àngel que ha perdut les ales i la confecció de màscares de catrines mexicanes.

Al cementiri de Montjuïc, de 11 a 13h, es farà un taller per a tothom que consistirà en muntar un altar mexicà, a la col·lecció de carrosses fúnebres del cementiri.

A banda dels tallers, el dia 1 de novembre també s’oficiarà una missa al cementiri de Sants a les 11 hores, al de Sarrià a les 12 hores, al de Sant Andreu a les 13 hores, al de les Corts a les 12 hores i al de Poblenou a les 13 hores.