Els carrers de Barcelona, testimonis de la vaga feminista

Des de primera hora del matí hi ha hagut nombrosos talls de trànsit i es té previst que durant tota la jornada hi hagi nombroses concentracions a la ciutat.

Aquest divendres, 8-M, dia internacional de la dona, hi ha convocades nombroses concentracions a la ciutat i arreu del país per reivindicar la igualtat de drets entre homes i dones.

Els carrers de Barcelona s’han llevat amb nombrosos talls de trànsit, especialment importants a la plaça Lesseps, l’Avinguda Meridiana, l’Avinguda Diagonal, la Gran Via de les Corts Catalanes o la plaça d’Idefons Cerdà, entre d’altres.

Els transports públics ofereixen serveis mínims a la ciutadania durant tota la jornada.

Nombroses concentracions
Enguany la vaga convocada per col.lectius feministes del país preveu nombroses concentracions i movilitzacions durant tota la jornada, a més d’una gran i visible mobilització multitudinària, que tindrà lloc a la cruïlla entre Gran Via i el carrer Entença a les 18,30h. A partir de les 18,00h s’hi concentrarà el bloc no mixt de dones lesbianes i transexuals.

A la plaça Espanya també hi haurà una altra gran manifestació a la mateixa hora. Allà s’hi concentrarà el bloc mixt.
L’acte final serà a les 20.00h a la plaça de Catalunya on s’hi llegirà el manifest i posteriorment hi haurà actuacions musicals.

L’objectiu és reivindicar la plena igualtat de drets entre els homes i dones i lluitar contra l’escletxa salarial que existeix actualment entre els diferents sexes.

També es pretén denunciar que sovint les feines més mal regulades i remunerades recauen en el sexe femení, el qual ha de suportar la doble jornada laboral –entre la feina fora de casa i la de casa–.

La vaga també té per objectiu denunciar la violència masclista que es viu a la societat i reivindicar la protecció de les dones davant la justícia.

Es pretén que la jornada sigui del tot reivindicativa i es desenvolupi d’una forma festiva.