Barcelona tindrà tres noves escoles bressol municipals

EBM Encants

El Govern municipal incrementarà les seves tarifes de les escoles bressol a les classes mitjanes.

Barcelona comptarà amb tres noves escoles bressol municipals en el curs 2018-2019. Es tracta de l’EBM Canòdrom, al barri del Congrés, l’EBM Encants al barri, de Sagrada Família i l’EBM Aurora, al Raval. D’aquesta manera, la xarxa d’escoles bressol municipals de la ciutat supera el centenar, arribant els 101 centres. Aquests centres ofereixen un total de 8.411 places, 217 places més que al curs 2017-2018.

L’EBM Canòdrom i l’EBM Encants es posaràn en marxa al setembre de 2018. Les places d’aquestes bressol s’oferiran en el procés de preinscripció per al proper curs. D’altra banda, la data d’obertura de l’EBM Aurora serà al gener de 2019. Aquest centre, donades les seves especials característiques, no estarà inclosa en el procés ordinari de preinscripció. Hi entraran les famílies que hagin quedat en la llista d’espera de la seva zona d’influència, atenent al criteri de proximitat i amb el mateix ordre de puntuació atorgat en el procés de preinscripció.

A més, en les 19 escoles bressol dels barris amb major vulnerabilitat social s’incrementa l’atenció de professionals socioeducatius a les escoles i es revisen ràtios per reforçar la feina dels docents i millorar l’atenció als infants.

Amb la incorporació dels tres nous centres a la xarxa pública i la reducció d’infants per aula en els barris més vulnerables, les 101 escoles bressol municipals de la ciutat oferiren 8.411 places, 217 places més que el curs anterior.

  • Nivell 0-1 anys (infants nascuts any 2018): 775
  • Nivell 1-2 anys (infants nascuts any 2017): 3.353
  • Nivell 2-3 anys (infants nascuts any 2016): 4.195

L’EBM Aurora, prova pilot

L’ EBM Aurora incorpora dos projecte pilot: un de diversificació horària, amb un grup d’infants només de matí (de 9h a 13h) i un grup d’infants amb horari només de tarda (de 15h a 19h). A més, tindrà un de Servei d’espai familiar socioeducatiu amb atenció específica a les famílies amb infants en situació de risc, que oferirà 45 places.

El nou equipament educatiu Aurora vol donar resposta a un model més integral de suport a la primera infància, amb una oferta més diversificada i adaptada a les diferents necessitats dels nadons, infants i les seves famílies. La mesura de flexibilització horària facilita la conciliació de la vida laboral i familiar.

Pujada de tarifes per a les classes mitjanes

Pel que fa al preu, el Govern municipal ha rebutjat reduïr el preu de les escoles bressol, a 290€ /mes per fill, tal i com demanaven alguns partits de l’oposició. I pel proper curs s’incrementaran els preus, sobretot per a les classes mitjanes: una pujada que pot arribar a tenir un increment de 1000€ per any i fill. Així, una parella en què cada membre cobra 1300€ nets al mes, haurà de pagar amb la nova quota fins a 400€ més per fill i any.

EBM Canòdrom