Barcelona ret homenatge a les víctimes dels atemptats del 17A un any després

Familiars de les víctimes han fet una ofrena floral.

La ciutat de Barcelona ret homenatge a les víctimes dels atemptats del 17A un any després. “Barcelona, ciutat de pau” ha estat el lema de l’acte, on hi han participat 50 familiars de les víctimes, qui abans de començar l’acte institucional han fet una ofrenda floral, sobre el mosaic de Joan Miró de la Rambla.

Posteriorment, s’ha celebrat l’acte institucional, on s’hi han personat a la plaça Catalunya els reis d’Espanya, Felip VI i Letícia; el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, el president de la Generalitat, Quim Torra, consellers de l’executiu català, el president del Parlament, Roger Torrent, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i regidors del consistori. També hi ha hagut representants institucionals d’altres localitats com Cambrils, Ripoll o Alcanar.

L’homenatge s’ha iniciat amb ‘El cant dels ocells‘, un moment força emotiu.  Posteriorment, s’ha procedit a reconèixer la tasca que van dur a terme durant els atemptats els serveis d’emergència, els cossos de seguretat i els serveis públics.

Seguidament, s’ha llegit un poema de John Donne en vuit llengües diferents. Finalment, s’han interpretat Més tard, s’han interpretat quatre peces musicals, ‘Somewhere over the rainbow‘, d’El màgic d’Oz; ‘Imagine‘, de John Lennon; ‘Hallelujah‘; de Leonard Cohen, i ‘Qualsevol nit pot sortir el sol‘, de Jaume Sisa.