Barcelona reprèn el programa “Obrim Carrers”, tallats al trànsit

A partir dels dies 17 i 18 d’octubre, l’Ajuntament torna a posar en marxa el programa “Obrim Carrers”, amb l’objectiu de deixar carrers lliures de la circulació de vehicles els caps de setmana per tal que puguin ser utilitzats per al passeig i el lleure de la ciutadania, garantint alhora el compliment de les mesures i distàncies de seguretat a l’espai públic. El programa també busca reforçar i ampliar l’activitat en els eixos comercials de l’entorn.

“Obrim Carrers” es va iniciar a principis del 2020, quedant interromput per la irrupció de la COVID-19. No obstant, mentre van estar en vigor les restriccions de mobilitat provocades per l’emergència sanitària, fins a finals de juny, es van habilitar diferents àmbits de la ciutat per al pas dels vianants, les activitats d’oci i la pràctica esportiva de la ciutadania els caps de setmana, respectant les recomanacions sanitàries.

A partir d’aquest mes d’octubre, es reprèn el programa adaptant els talls de trànsit realitzats al tipus de via i al seu ús habitual i atenent alhora les demandes veïnals.

Així, les vies següents passen a incorporar-se de manera permanent al programa amb l’objectiu de sumar nous espais per la ciutadania durant els caps de setmana:

– Eix Creu Coberta-Carrer de Sants (entre plaça Espanya i carrer Arizala). Tallat al trànsit tots els dissabtes i diumenges de 9:00 a 21:00 hores.

– Gran de Gràcia (entre carrer Nil Fabra i plaça Nicolás Salmerón). Tallat al trànsit tots els dissabtes i diumenges de 9:00 a 21:00 hores.

L’Ajuntament garantirà el pas dels serveis municipals, els vehicles d’emergència i els vehicles de persones amb mobilitat reduïda i permetrà l’accés als aparcaments de la zona. Pel que fa a altres vies, com la Via Laietana, l’Ajuntament de Barcelona treballarà conjuntament amb veïns i comerciants de la zona una proposta vinculada al programa “Obrim Carrers”.

A part de l’ “Obrim Carrers”, el districte de Gràcia, a petició dels comerciants, també restringirà el pas de vehicles a dos trams de la Travessera de Gràcia tots els dissabtes entre les 9:00 i les 21:00 hores. Es tracta dels trams compresos entre Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla i entre Torrent de l’Olla i Milà i Fontanals.

Amb l’objectiu de facilitar la màxima informació a la ciutadania, durant els propers dies l’Ajuntament de Barcelona durà a terme una campanya de comunicació per informar dels nous talls viaris i les seves afectacions. La campanya es difondrà per xarxes socials i mitjans de comunicació i també comptarà amb banderoles avisos de porteria i altres elements físics. A banda, s’ha actualitzat el web: barcelona.cat/obrimcarrers i s’ha incorporat un nou espai de preguntes i respostes per facilitar la informació de servei al ciutadà.