Barcelona reforça el servei d’autobús a les platges i al centre de la ciutat

S’augmenta la capacitat a les línies amb busos articulats i s’incrementa la freqüència en funció dels dies, per donar resposta a l’augment de mobilitat a la zona de platges i al centre de la ciutat fins al setembre.

Barcelona reforçarà durant tot l’estiu el servei d’autobús a tota la ciutat, especialment les línies que transporten passatge a les platges i al centre de la ciutat, com són les línies 39, 45, D20, 59 i V15. A més, durant els mesos s’incrementarà la freqüència dels autobusos, en funció dels dies.  Així, es mantindran els intervals d’entre 6 i 10 minuts els dies laborables no lectius. El reforç durarà fins al proper 11 de setembre.

Aquest Pla de Millora d’Estiu de l’oferta de busos per Barcelona pretén respondre així als increments de demanda generats en època estival. Es tracta de garantir alhora als veïns i veïnes la qualitat del servei de les línies que utilitza habitualment i a l’usuari turista que també l’utilitza en aquesta època.

Per al regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, aquest pla és “un element de retorn dels ingressos del turisme a la ciutat, que ens serveix per millorar els serveis i per pal·liar els efectes del turisme en un servei públic com és el transport”. Colom ha destacat que l’objectiu d’aquesta actuació és precisament donar un millor servei tant a la ciutadania com als visitants a la ciutat, mantenint freqüències elevades als autobusos que cobreixen algunes de les zones amb més demanda a l’estiu.

Més d’1 milió d’euros de pressupost

Aquest reforç es finançarà amb més d’1.880.300 euros provinents de l’Impost d’Estades d’Establiments Turístics (IEET) i és el segon any que es destina la recaptació d’aquesta taxa a millorar la xarxa local de transport de la ciutat. L’any passat, el primer “Pla de Millora d’Estiu de l’oferta de busos per Barcelona”, va finalitzar amb més de 17.300 hores de servei i la valoració positiva per part d’usuaris i operadors.