Barcelona referma el seu suport a les ONG i voluntaris que fan rescat de refugiats al Mediterrani

El consistori ha signat convenis per valor de 200.000 euros amb Proactiva Open Arms i Save The Children per als seus projectes de salvament marítim.

L’Ajuntament de Barcelona ha refermat el seu suport a ONG’s, voluntaris i entitats que estan fent tasques de rescat de persones refugiades i immigrades al Mediterrani, entre elles Proactiva Open Arms i Save The Children. Així ho ha volgut mostrar avui l’alcaldessa, Ada Colau, en un acte a Barcelona al costat del director i fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, i el representant a Catalunya de Save The Children,Toni Pérez.

Des de mitjans de 2017, el consistori ha signat dos convenis de cooperació amb ambdues organitzacions destinats a reforçar les seves missions de rescat de persones al mar, majoritàriament refugiats que volen entrar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució i probresa.

Concretament, amb Proactiva Open Arms es va signar un conveni amb un pressupost total de 100.000 euros per a la seva missió amb embarcacions de rescat al Mediterrani. Aquesta organització hi està present amb un equip permanent de voluntaris professionals amb una llarga trajectòria en el sector del socorrisme, embarcacions de rescat, motos aquàtiques i equipament professional. Fins al 2018, sumant les persones salvades des de les tres embarcacions de rescat de l’ONG, l’organització calcula que ha salvat un total de 58.621 persones de morir ofegades.

L’Ajuntament també ha signat un conveni de col·laboració amb un pressupost de 100.000 euros amb la Fundació Save The Children destinat al seu projecte de rescat marítim. Aquesta organització està present en les zones que han patit desastres naturals o conflictes i, en el marc de la crisi a la Mediterrània, des de 2016 du a terme una intervenció de cerca i rescat al mar, amb un vaixell i personal especialitzat.