Barcelona organitza el primer Saló de l’Ocupació Juvenil

Està adreçat a joves de entre 16 i 35 anys, i tindrà lloc al recinte firal de Montjuïc, els dies 14, 15 i 16 de març, coincidint amb Saló de l’Ensenyament.

Amb l’objectiu de lluitar contra la precarietat i l’atur juvenil, l’Ajuntament ha impulsat la celebració del primer Saló de l’Ocupació Juvenil, que es durà a terme els dies 14, 15 i 16 de març al recinte de la Fira de Barcelona. El Saló coincidirà amb el Saló de l’Ensenyament (del 14 al 18 de març) i el Saló Futura (16 i 17 de març), fet que esdevindrà un gran punt de connexió entre la població jove i tota la oferta formativa i laboral.

S’adreçarà a joves de entre 16 a 35 anys que pateixen situacions més vulnerables i als joves universitaris i altament qualificats. Hi trobaran informació, assessorament i una àmplia oferta d’entitats del tercer sector, de gremis i d’empreses, amb ofertes de feina amb sous i contractes dignes.

La setmana vinent, a partir del dia 12 de febrer, és previst que s’obri el web (salocupaciojuvenil.com) on els joves i les joves interessades a assistir al Saló en grup podran inscriure’s i evitar cues al arribar.

Coorganitzat per Barcelona Activa i el Departament de Joventut, de l’àrea de Drets Socials, i amb el suport de Fira de Barcelona, el Saló és una de les mesures previstes en el Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020 per lluitar contra la precarietat en el món laboral juvenil.

La crisi econòmica iniciada l’any 2008 ha tingut un gran impacte entre la població jove i la seva situació actual del mercat laboral a la ciutat de Barcelona. Segons les últimes dades, del tercer trimestre del 2017, la taxa d’ocupació juvenil a Barcelona és del 26,5%, sent inferior a la de Catalunya amb un 32,0% però superior a l’espanyola amb un 25,6%. Pel que fa a la taxa d’atur juvenil a la ciutat és del 35,3% superant en 5 punts a la catalana amb un 30,3% i esdevenint pròxima a la taxa espanyola amb un 36,0%.