Barcelona inverteix 1’64 milions d’euros en la reurbanització d’un nou tram del carrer Comerç

Es crearà una plataforma única que prioritzarà el vianant, donant continuïtat als anteriors trams del carrer Comerç ja reurbanitzats.

Barcelona ha iniciat les actuacions de reurbanització d’un nou tram del carrer Comerç, al districte de Ciutat Vella. En concret, el comprés entre els carrers de Princesa i de Fusina. La previsió és que les obres d’aquest tram, que abasta uns 1654 metres quadrats, finalitzin el primer trimestre de 2019 i compten amb un pressupost d’uns 1’64 milions d’euros.

Així, la voluntat és la de crear una plataforma única amb prioritat invertida per a vianants, que donarà continuïtat a l’actuació dels entorns del Mercat del Born. Tot potenciant el caràcter d’aquest carrer com a zona de passeig i esbarjo. Se segueixen els criteris aplicats en la remodelació del tram del carrer Comerç comprés entre la plaça Comercial i l’avinguda Marquès de l’Argentera.

Les actuacions prioritzen al vianant

La proposta es basa en dues línies d’actuació. D’una banda, se segueix una estratègia de continuïtat pel que fa a la plataforma única i al paviment. En el cas del paviment, cal recordar que en el tram anterior del carrer Comerç es va crear un vincle amb la ciutat històrica enderrocada amb una composició de paviments que reprodueix el traçat dels antics carrers. Aquests elements permeten la coherència formal i conceptual del conjunt.

D’altra banda, el contrast a nivell de caràcter de l’espai entre un àmbit “monumental” com és l’entorn del mercat -un espai buit, diàfan i multifuncional d’escala de ciutat- i un àmbit “domèstic” com és el carrer Comerç -un espai acotat i apropiable pels veïns.

També es preveu la renovació de la xarxa de sanejament i de les diferents xarxes de serveis, la col·locació de nou paviment i mobiliari urbà, plantació de nou arbrat i parterres vegetals i col·locació de nous elements per a l’enllumenat seguint els criteris utilitzats als entorns del Mercat del Born i al primer tram del carrer Comerç. El projecte inclou la col·locació d’una estació de Bicing elèctric al Passeig Picasso.