Barcelona estrena una nova plaça davant de l’Hospital Clínic

La nova secció del carrer Rosselló, a tocar de la nova plaça

L’objectiu és facilitar la mobilitat a peu dels vianants, pacificar l’entorn del trànsit i fer molt més accessible l’entrada al centre hospitalari.

El Districte de l’Eixample, i en concret el barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, estrena aquest cap de setmana una nova plaça. Es tracta de l’espai situat a la confluència entre els carrers de Villarroel i Rosselló, just davant de l’accés principal de l’Hospital Clínic. En aquesta cruïlla s’ha dut a terme un projecte de millora pensat sobretot per facilitar la mobilitat a peu, pacificar aquest entorn i fer molt més accessible l’entrada al centre hospitalari, que ara enllaça directament amb l’estació de metro que hi ha just davant, en l’entorn de la nova plaça.

Un espai sense vehicles

En aquest punt on anteriorment hi havia mig xamfrà típic de l’Eixample, amb calçada, ha quedat substituït per una zona de vianants que omple tot el xamfrà, de manera que la mitja cruïlla abans d’asfalt, i actualment s’ha convertit en plaça.

Unes jardineres i parterres elevats respecte del paviment, bancs i seients donen a l’espai aquesta nova configuració de zona pacificada i sense trànsit de vehicles, que afavoreix la recuperació de l’espai públic per part de la ciutadania que es desplaça a peu. Només els vehicles de serveis i emergències, en cas que sigui necessari, podran transitar per aquesta nova plaça.

La zona de l’entorn de l’Hospital Clínic, modificada

El projecte desenvolupat en aquest entorn en els últims mesos també ha implicat la millora del tram del carrer de Villarroel entre Provença i Còrsega, per una banda, i del tram de Rosselló des de Villarroel fins a Comte Urgell. Per tant, tot l’entorn més immediat de l’accés principal de l’Hospital Clínic ha estat reurbanitzat, reordenat i millorat d’una manera integral.

En aquesta creu de carrers s’hi han invertit 1,2 milions d’euros, que s’han concretat en la instal·lació de nous paviments, amb la renovació dels panots de les voreres i de l’asfalt de la part de la calçada, l’augment del verd urbà amb la col·locació de parterres elevats amb nova vegetació, amb l’augment dels arbres i dels arbustos en tot l’entorn, i en els canvis realitzats en la il·luminació pública i en el mobiliari que s’ha instal·lat de nou.

Finalment també s’ha fet una intervenció per repintar tota la senyalització horitzontal de la calçada, de 10 metres d’amplada tant al carrer Villarroel com al carrer Rosselló.

En el cas del carrer Rosselló, en el tram entre Comte Urgell i Villarroel, a més d’aquestes intervencions, ha quedat restringit el pas de vehicles a veïns, aparcaments, serveis i motocicletes, per les quals han estat ubicats i pintats a la calçada diferents espais per poder aparcar a la zona.