Barcelona entrega la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Jordi-Joan Alsina

L’Ajuntament de Barcelona ha concedit avui a la tarda la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Jordi-Joan Alsina en reconeixement del seu compromís amb les tradicions culturals catalanes i la seva projecció a la ciutat de Barcelona, mitjançant la seva contribució en la promoció, organització i consolidació de la cultura popular. La germana del guardonat, Francina Alsina, ha estat qui ha recollit la medalla.

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte de lliurament al Saló de Cent de l’Ajuntament acompanyada de la regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez. L’alcaldessa ha manifestat a les xarxes socials: “És sempre un honor lliurar els guardons més importants de la nostra ciutat. Avui he presidit i lliurat la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Jordi-Joan Alsina”.

Jordi-Joan Alsina va ser d’ofici cansalader i va ser un dels recuperadors dels carnestoltes a Barcelona, poc després de la dictadura de Franco. Va impulsar des de zero iniciatives com l’Home dels Nassos, i va ajudar a reactivar festes com la dels Tres Tombs de Sant Antoni a Barcelona. Jordi-Joan Alsina va morir el 14 de juny del 2016 d’un atac de cor als 59 anys.