Barcelona, emblanquinada

Barcelona s’ha llevat avui emblanquinada. Les temperatures segueixen molt baixes i encara s’hi pot trobar neu a cotes altes de la ciutat. Des de l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana es segueix demanant precaució.

Tant és que així que aquest matí l’Ajuntament, de forma preventiva, ha decretat la fase d’emergència 1 davant l´inici de la nevada als barris situats per sobre de la Ronda de Dalt.

Els serveis municipals continuen amatents a l’evolució de l’episodi de precipitacions amb forma de neu que està tenint lloc a Catalunya i estan preparats amb fins a 600 tones de sal per a aquesta situació. A més, hi ha 106 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l´hivern, per a l´ús de veïns i particulars, distribuïts als carrers i places de la zona alta de la ciutat (als districtes de les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris), els barris de muntanya i els centres sanitaris. Cada contenidor té uns 700 kg de sal, que en total representen més de 72 tones de sal distribuïdes en indrets estratègics de la ciutat.