Barcelona desactiva l’Operació Fred en fase d’alerta després d’allotjar 235 persones en tres nits

L’Operació Fred continuarà activada en fase preventiva durant els propers dies amb les 72 places addicionals del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE).

L’Operació Fred ha quedat desactivada aquest diumenge. Durant els tres dies que ha durat l’episodi de fred, el Centre d’Estades Breus ubicat al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha allotjat un total 235 persones. Aquest centre disposa de 100 places d’allotjament nocturn i ofereix serveis d’higiene, alimentació i consigna.

L’actuació dels equips que han estat actius durant aquestes tres nits s’ha adreçat especialment a persones en situació de sensellarisme que pernocten a la via pública, oferint-los allotjar-se voluntàriament en els equipaments oberts durant tot l’any per aquest col·lectiu, i que sumen més de 2.000 places entre els recursos municipals i els de la trentena d’entitats que conformen la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL).

El dispositiu de l’Operació Fred en fase d’alerta ha comptat diàriament amb 9 vehicles i 30 persones entre professionals i voluntaris del CUESB, Creu Roja i el servei municipal del Servei d’Intervenció Social (SIS). Durant els propers dies l’Operació Fred continuarà activa en fase preventiva, la qual cosa suposa que se seguiran oferint les 72 places addicionals que hi ha al Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE). Aquest dispositiu es va obrir el passat 29 de novembre i des de llavors ha atès un total de 4.922 estades nocturnes i el mateix nombre d’esmorzars, a banda d’altres serveis com 4.650 sopars, 3.695 dutxes, 3.153 serveis de consigna i 181 persones ateses al servei d’infermeria, entre d’altres.