Barcelona convoca un minut de silenci aquest dimarts per la mort d’una dona per violència masclista

El passat dissabte, 15 de setembre, un home va matar a la seva dona, víctima de violencia masclista, a Sants-Montjuïc. Es tractava d’un matrimoni d’edat avançada.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol de dol i ha convocat un minut de silenci aquest dimarts, a les 12,00h, a la plaça Sant Jaume, per la mort d’una dona per violència masclista a Sants-Montjuïc.

Els fets van tenir lloc la matinada de dissabte. Davant d’aquest fet el Consistori ha comunicat la seva condemna a aquest assassinat que vulnera els drets humans més essencials.

Davant d’aquest nou feminicidi, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol de dol establert conjuntament amb institucions i entitats, per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la ciutat i que, en part, implica la denuncia pública a diferents suports comunicatius per conscienciar a la ciutadania d’aquesta xacra.

Atenció a les víctimes de violència masclista

Totes les dones i els seus fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer Marie Curie, 16 (tel.: 93 291 59 10).

En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 70 30 30, o bé al d’urgències, específic contra la violència masclista, de l’Institut Català de les Dones: 900 900 120). En aquest enllaç http://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/ trobareu més informació.