Barcelona celebra el Dia Mundial de la Bicicleta

Durant tot el dia es duran a terme diverses accions focalitzades a diferents llocs de pas dels ciclistes per agrair-los la seva contribució a aconseguir una ciutat més amable i lliure de fums.

Aquest dijous, 19 d’abril, Barcelona celebra el Dia Mundial de la Bicicleta amb l’objectiu de promoure l’ús d’aquest mitjà de transport i destacar els beneficis per a la salut i per a la mobilitat sostenible.

Durant tota la jornada, l’Ajuntament de Barcelona durà a terme una acció de carrer per felicitar i agrair als ciclistes la seva aportació en la millora de la mobilitat de la ciutat. Es realitzarà una acció per tal de difondre que la bicicleta es un mitjà saludable, que promou la vida activa contra el sedentarisme, contribuint a la lluita contra el canvi climàtic i oferint una alternativa de mobilitat sense emissions ni congestions de trànsit.

Seran un total de 16 informadors, repartits a 4 punts neuràlgics de pas de ciclistes a la ciutat, duran a terme accions focalitzades a agrair als usuaris i usuàries de la bicicleta la seva contribució en la millora de la mobilitat a Barcelona.

En aquestes accions se’ls convidarà a fer-se una foto amb el seu vehicle en una instal•lació que emula un marc gegant de fotos (photocall), on també se’ls proposarà que expliquin per què van en bici.

L’objectiu és compartir-ho a les xarxes socials amb el hashtag #diamundialdelabicicleta #biciBCN i donar a conèixer a la ciutadania alguns dels motius pels quals els ciclistes opten per moure’s amb aquest vehicle. Els usuaris podran consultar els missatges i fotos a les xarxes socials a través dels comptes de Twitter i Instagram de @enbicixbcn i @BCN_Ecologia.

Aquests photocalls estan situats al Passeig de Sant Joan (davant de l’actual comptador de bicicletes), l’Avinguda Paral·lel amb Ronda Sant Pau, la Plaça de les Glòries amv l’Avinguda Diagonal (davant de la Torre Agbar) i al carrer Numància amb Déu i Mata.

Alhora, als ciclistes també se’ls lliurarà el nou mapa de carrils bici de la ciutat i se’ls farà un recordatori de la normativa per tal de garantir la convivència i el respecte entre els diversos modes de desplaçaments. El plànol inclou els quilòmetres construïts i en construcció, dades sobre altres mitjans de transport, estacions de Bicing i informació bàsica sobre l’actual normativa de circulació dels ciclistes.

Com a novetat, enguany el mapa inclou també les direccionalitats dels carrils bici, tant si són d’un únic sentit com bidireccionals. A banda, s’hi pot consultar també la normativa de circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i cicles de més de dues rodes, que va entrar en vigor l’any passat