Arrenca la Marató d’Estalvi Energètic a Barcelona

Durant el mes de febrer, 47 edificis promouran bones pràctiques per reduir el consum d’energia. Enguany, l’Ajuntament es suma a la iniciativa amb la participació de 100 edificis municipals més.

Coincidint amb què el mes de febrer és, estadísticament, el mes amb un consum energètic més elevat donat que sol ser un dels mesos més freds de l’any, arrenca a Barcelona la Marató d’Estalvi Energètic, una campanya de conscienciació, mobilització i foment de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia.

Enguany 47 edificis i equipaments municipals dels deu districtes de Barcelona participaran a la Marató, com són les seus dels districtes, quatre gerències municipals (Ecologia Urbana i Recursos), centres cívics, equipaments esportius municipals, escoles i instituts. La proposta és reduir en aquests edificis municipals com a mínim un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas.

L’Ajuntament també hi participa

Per primera vegada, l’Ajuntament de Barcelona també s’hi sumarà a la iniciativa, i impulsarà una reducció dels consums en 100 equipaments en el marc del Programa d’Estalvi i Millora Energètica als edificis municipals (PEMEEM).

L’objectiu és que les persones que fan ús dels edificis i equipaments municipals (la ciutadania i els treballadors), siguin conscients de l’energia (per a la il·luminació, climatització i equips informàtics) i l’aigua que es consumeix. Parant atenció a com s’usa l’energia, amb poques accions quotidianes, es pot reduir molt el consum.

L’estalvi energètic que s’aconsegueixi, un cop traspassat a diners, es destinarà al projecte per a la defensa del dret de l’energia: “Als barris de la Marina, hi posem tota l’Energia”.

Per fer una valoració dels estalvis energètics assolits, setmanalment es realitzarà un control dels consums energètics de cadascun dels equipaments i al final de la Marató, per cada equipament es farà una comparativa amb la mitja dels consums del mes de febrer dels darrers tres anys.