Aquest dissabte s’inaugura el nou casal de la Trinitat Nova

Els assistents podran gaudir de la jornada de portes obertes, així com activitats d’animació i jocs infantils, un dinar popular, tallers i concerts.

El veïns de la Trinitat Nova ja tenen un nou casal. Aquest dissabte donen la  benvinguda a l’equipament amb una festa d’inauguració que ha comptat amb la participació de la regidora del districte, Janet Sanz, la Taula Oberta de Trinitat Nova i l’Associació de Veïns de la Trinitat Nova. A més, durant tota la jornada hi ha portes obertes al casal i hi ha organitzades activitats d’animació i jocs infantils, un dinar popular, tallers i concerts.

El casal de barri està situat davant la Casa de l’Aigua, a l’illa compresa entre els carrers de Palamós, Garbí i S’Agaró. A partir d’ara la Trinitat Nova disposarà d’un nou espai sociocultural i de proximitat per dur a terme les iniciatives de les entitats del barri i millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

El projecte ha comptat amb un pressupost de 2.417.226 euros, i s’ha construït un edifici integrat en l’entorn i amb diversos espais per fer-hi activitats. El centre disposa de 1.012 m2 dividits en dues plantes. La planta inferior s’integra en l’espai públic, ja que els paviments de la urbanització fan de coberta de l’edifici. En aquest pis hi ha un accés principal al recinte, al qual s’accedeix des d’una nova plaça situada al carrer de S’Agaró.

L’entrada principal condueix als espais funcionals del casal, que inclouen quatre sales taller, dos bucs d’assaig, una cabina de gravació i banys i vestidors. També hi ha una sala d’actes, una sala polivalent i d’exposicions, un pati interior, la recepció, l’administració, un taller de cuina i una sala de reunions.

A la planta superior hi ha un bar. Aquesta planta s’obre a la part superior de l’àmbit de les sales taller, i la coberta d’aquesta zona s’ha urbanitzat com a extensió natural del mateix carrer de S’Agaró, de manera que s’hi genera una segona plaça que actua com a mirador de la Casa de l’Aigua.

Un edifici plenament sostenible

Al llarg de tot el projecte constructiu s’han tingut en compte criteris d’eficiència energètica que fan del casal de barri un edifici plenament sostenible i amb una qualificació energètica d’A. Així, inclou un camp de plaques fotovoltaiques a la coberta superior destinades a l’autoconsum. I compta amb un sistema de climatització geotèrmica que redueix substancialment el cost de funcionament.

El mateix disseny de l’edifici i la seva relació amb l’entorn fa que bona part dels usos es desenvolupin per sota de la cota de carrer, de manera que el terreny actua com a aïllant i permet reduir les pèrdues energètiques. També s’ha incorporat un conjunt de claraboies que garanteixen l’entrada de llum natural a tots els espais i que es complementen amb una il·luminació de suport que utilitza íntegrament la tecnologia LED.