Afectacions a la mobilitat del carrer Mallorca a partir d’aquest dissabte, 21 de juliol

Aquest cap de setmana es tallarà el pas de trànsit al carrer Mallorca, a l’alçada de l’avinguda Meridiana, per a tots els vehicles, excepte veïns.

El proper dissabte, 21 de juliol de 2018, es durà a terme l’inici de la segona fase de les obres de construcció de les noves sortides d’emergència del túnel d’alta velocitat Sants – La Sagrera. Aquestes estaran situades a Provença-Urgell, Mallorca-Nàpols i Mallorca-Independència.

Des de principis de maig s’ha realitzat el tancament de la zona d’obres i la implantació dels equips necessaris per a la seva execució. Aquesta segona fase, que s’inicia aquest dissabte 21 de juliol i durarà fins a finals d’any, consistirà en l’execució de tractaments del terreny per garantir la seguretat, previs a la perforació que es farà posteriorment amb la tuneladora vertical.

Els treballs suposaran una sèrie d’afectacions a la mobilitat, que ampliaran les que ja hi ha actualment a la zona de Glòries i la Meridiana.

Per altra banda, la Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu específic per facilitar la circulació i els desviaments dels vehicles, especialment durant els primers dies de modificacions viàries.

Talls viaris al carrer Mallorca

L’impacte principal es donarà sobre el carrer Mallorca que quedarà tallat al trànsit a l’alçada de l’av. Meridiana per a tots els vehicles excepte els veïns, als quals es garantirà el pas amb un carril restringit i exclusiu. El tall es farà efectiu a partir de diumenge 22, a primera hora.

Així mateix, al llarg del carrer Mallorca també es restringirà totalment el pas de vehicles entre els carrers de Xifré i de Dos de Maig a l’entorn de la sortida de Mallorca-Independència, i entre els carrers de Sicília i Roger de Flor, a l’entorn de la sortida de Mallorca-Nàpols. El trànsit local i el transport públic podrà circular en el tram comprès entre aquests dos punts.

Aquesta afectació s’afegirà als talls viaris que ja estan implantats al carrer Independència i Nàpols, entre Mallorca i Provença i entre València i Mallorca.

A banda del vehicle privat, la intervenció també comportarà modificacions sobre les línies d’autobús que fan el seu itinerari pel carrer Mallorca:

  • Les línies H10,33,34,B-24 i N9 es desviaran per Meridiana-Aragó-Diagonal. Quedaran sense servei un total de 5 parades del carrer Mallorca que es ressituaran al carrer Aragó i a l’avinguda Diagonal.
  • Les línies D50 i 19 es desviaran per Sicília-Provença-pg. de Sant Joan. Es desplaçarà una parada situada al carrer Mallorca fins al carrer Sicília.
  • Finalment, la ruta blava del Barcelona Bus Turístic es desviarà per Sicília-Sant Antoni MªClaret sense que hi hagin afectacions a les parades actuals.

Durant el període d’obres es garantirà en tot moment els accessos a aparcaments, edificis i equipaments. La circulació de vehicles en els trams afectats del carrer Mallorca es restituirà un cop finalitzada aquesta fase d’obres.

Desviaments previstos

Durant el període d’obres l’Ajuntament de Barcelona recomana els següents itineraris alternatius:

  • Els vehicles que entrin a la ciutat per l’avinguda Meridiana tenen com a principal possibilitat de desviament el carrer Aragó o bé Concepció Arenal-Sant Antoni Mª Claret o Sant Antoni Mª Claret-Còrsega per després accedir a la trama Eixample.
  • Els vehicles que accedeixin al centre de la ciutat pel carrer Guipúscoa, abans d’arribar a l’avinguda Meridiana tenen com a principal possibilitat de desviament Navas de Tolosa/Bilbao-Tànger.

Obres d’estiu  

Enguany, als treballs al carrer Mallorca també s’hi sumaran les obres que es duen a terme a l’avinguda Meridiana i les intervencions a la Plaça de les Glòries. Aquesta concentració en aquest punt previsiblement provocarà afectacions viàries per l’accés nord de la ciutat. En total durant els mesos de vacances s’han programat 92 obres d’estiu, la xifra més alta dels darrers anys.