Afectacions a la mobilitat aquest mes de setembre per diferents obres a la ciutat

Durant la primera setmana de setembre continuaran les restriccions de carrils a un tram de la Ronda de Dalt en sentit Llobregat i hi haurà diverses intervencions a la plaça de les Glòries que implicaran afectacions viàries.

Durant aquest mes de setembre continuaran moltes de les obres iniciades durant els mesos d’estiu, juliol i agost. Una d’elles, la nova fase de les obres de cobertura de la Ronda de Dalt, entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, als barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, continuaran fins el proper dia 9 de setembre. Fins llavors es mantindrà ocupat el carril dret del tronc central sentit Llobregat de la Ronda de Dalt (B-20) en un tram d’uns 500 m a l’alçada de l’entrada 5. Al llarg d’aquest tram continuarà tallat un carril de circulació mantenint alhora en servei els dos carrils del tram central.

Les obres que s’estan executant donen continuïtat a les que ja es van fer l’estiu passat quan es van construir els fonaments i el mur estructural del que serà el primer tram de cobertura urbanitzada. El projecte preveu la cobertura d’un primer tram de la Ronda, corresponent a 180 metres davant del Mercat de la Vall d’Hebron. L’actuació, que inclou la urbanització dels laterals, permetrà millorar la permeabilitat urbana i la connectivitat transversal entre els barris i reduir la contaminació acústica.

Obres als túnels de Glòries

Els propers dies també es produirà un canvi de fase en les obres dels túnels de Glòries que suposaran afectacions puntuals a la mobilitat: El 6 i 7 de setembre tindran lloc treballs d’aglomerat i senyalització horitzontal del lateral i terciana de la banda muntanya de la Gran Via, entre els carrers Bilbao i Llacuna. Per realitzar-los serà necessari tallar aquest lateral durant aquest dos dies. Els vehicles es desviaran per Gran Via-Bilbao-Perú i Llacuna.

El 8 de setembre també es faran treballs de reposició de rases de serveis, d’aglomerat i senyalització horitzontal en el tronc central de la Gran Via, d’entrada a Barcelona, entre els carrers Escultors Claperòs i Ciutat de Granada. Això comportarà que des de les 8 del matí fins a les 12-13 hores aquest tram comptarà només amb un sol carril d’entrada i posteriorment amb dos.

La nit del 8 al 9 de setembre hi haurà treballs de senyalització horitzontal del tronc central de la Gran Via d’entrada a la ciutat, entre Independència-Ciutat de Granada i Sant Joan de Malta-Bilbao. Els treballs es faran amb tall nocturn de la Gran Via, en sentit ciutat. Els vehicles que vinguin pel lateral muntanya es desviaran cap a Rambla Prim-Rambla Guipúscoa. Els que vinguin pel tronc central (C-31) cap a Bac de Roda-Rambla Guipúscoa.

Finalment, la nit del 12 al 13 de setembre hi haurà treballs de redistribució de carrils del tronc central en sentit sortida de Barcelona, entre Rambla Poblenou i Bilbao, que suposaran deixar només un únic carril de circulació en aquest tram durant l’horari nocturn. Un cop finalitzin totes les actuacions, la capacitat de la via tornarà a ser la mateixa que l’actual, 3 carrils per sentit.

Continuen les afectacions al carrer Mallorca

Continuen les afectacions a la mobilitat a l’àmbit del carrer Mallorca, per la construcció de les noves sortides d’emergència del túnel d’alta velocitat Sants – La Sagrera. Aquestes estaran situades a Provença-Urgell, Mallorca-Nàpols i Mallorca-Independència. Aquesta segona fase, que es va iniciar al mes de juliol i durarà fins a finals d’any.

L’impacte principal a nivell de mobilitat continua sobre el carrer Mallorca que continua tallat al trànsit a l’alçada de l’avinguda Meridiana per a tots els vehicles excepte els veïns, als quals es garanteix el pas amb un carril restringit i exclusiu.

Així mateix, al llarg del carrer Mallorca també es restringeix totalment el pas de vehicles entre els carrers de Xifré i de Dos de Maig a l’entorn de la sortida de Mallorca-Independència, i entre els carrers de Sicília i Roger de Flor, a l’entorn de la sortida de Mallorca-Nàpols. El trànsit local i el transport públic pot circular en el tram comprès entre aquests dos punts. Aquesta afectació conviu amb els talls viaris que ja estan implantats al carrer Independència i Nàpols, entre Mallorca i Provença i entre València i Mallorca.