Activada l’alerta NEUCAT per nevades intenses a cotes mitjanes i baixes

Entre la nit d’avui i la matinada de demà, la cota de neu es trobarà sobre els 400m i podrà situar-se puntualment a cota 200m.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en Alerta el Pla d’emergències per nevades NEUCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC de nevades a partir d’aquest vespre a tot l’interior, especialment a la Catalunya Central durant la nit, i al prelitoral de Barcelona i Tarragona demà al matí, i per les afectacions que se’n poden derivar especialment en la circulació afectant vies principals.

Entre la nit d’avui i la matinada de demà, la cota de neu es trobarà sobre els 400m i podrà situar-se puntualment a cota 200m. Aquestes nevades afectaran especialment a la Catalunya Central, la Selva i el Vallès Oriental, amb precipitacions importants a cotes baixes. També podran veure’s afectades les comarques del Baix Ebre, Montsià a la zona dels Ports. En l’última actualització de la previsió s’han afegit les comarques del Barcelonès, Maresme, Garraf i Baix Penedès on pot nevar a les cotes més elevades.

Es demana extremar la precaució en la mobilitat i consultar les afectacions viàries a eixos importants a partir d’aquest vespre i durant el matí de dimarts. Aquest vespre i matinada es preveu que l’afectació més rellevant sigui a la C-17 i a la C-25. Demà al matí caldrà fer seguiment de la possible afectació especialment a l’A-2 a la Panadella i el Bruc i a l’AP-2 a l’Albi i la Vinaixa.