A presó un home que robava mòbils a menors amenaçant-los amb un ganivet

A una de les noies, l’única major d’edat, la va agredir sexualment després de cometre el robatori.

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria del districte de Sant Martí han detingut un home de 29 anys de nacionalitat senegalesa com a presumpte autor de sis delictes de robatori amb violència i intimidació i una agressió sexual. En cinc dels casos les víctimes eren menors d’edat, tres noies i tres nois, i en el sisè, en què la víctima era una noia major d’edat, a més a més la va agredir sexualment.

Els fets es van iniciar a finals de novembre i el modus operandi era el mateix en tots els casos. El detingut assaltava les víctimes quan entraven al portal del seu domicili i les amenaçava amb un ganivet que en ocasions mostrava  i els deia que les mataria si no li donaven el mòbil. En un dels casos en què la víctima era major d’edat, però tenia aparença de menor, també la va agredir sexualment.

Les declaracions de les víctimes i les imatges de les càmeres de videovigilància instal·lades als edificis van permetre extreure una descripció de l’assaltant que es va difondre entre les patrulles de seguretat ciutadana.

Posteriorment, el dia 14 de gener de 2018, una patrulla no uniformada de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sant Martí que realitzava patrullatge preventiu va observar com un home seguia, aparentment, una menor que mirava el seu mòbil fins que aquesta es va reunir amb un grup d’amics. En aquest moment l’home va desistir del seguiment i va tornar al punt on l’havien vist en un primer moment. Aquesta actitud va aixecar sospites en els agents que van decidir fer-li un seguiment discret.

L’home va repetir aquesta operació en diverses ocasions, sempre seleccionant menors d’edat com a objectius de la seva vigilància. En un dels casos semblava que va estar a punt d’actuar en un portal, però quan el menor es disposava a entrar va sortir una parella, fet que va fer que l’individu abandonés la seva intenció.

Finalment, un cop comprovades les imatges i la descripció de l’autor dels robatoris, van detenir-lo com a presumpte autor dels robatoris amb intimidació i una agressió sexual. Posteriorment, totes les víctimes el van reconèixer fotogràficament. El detingut va passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó.