110.000 persones es manifesten a Barcelona per la llibertat dels presos polítics

Unes 110.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dissabte, 14 de juliol, a la ciutat de Barcelona per exigir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, sense cap tipus de represàlia legal. La manifestació, organitzada per l’ANC, Òmnium Cultural i l’Associació Catalans pels Drets Civils, ha tingut com a punt de partida el carrer Tarragona i ha acabat a les portes de la Model.

La marxa ha estat encapçalada per una gran pancarta que diu “Ni presó, ni exili, us volem a casa”. Junt a ella l’han acompanyat personalitats polítiques, com el president de la Generalitat, Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, l’expresident de la Generalitat Artur Mas, o l’esposa de Carles Puigdemont, Marcela Topor.

A la marxa, però, hi han participat personalitats de tots els partits independentistes (PDeCAT, ERC y la CUP). També els Comuns s’hi ha afegit, i Gerardo Pisarello, número dos de l’alcaldessa Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona, o la portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, s’hi han deixat veure entre els assistents.

Durant els parlaments, s’han llegit els manifests i una carta dels presos independentistes, on s’ha fet un clam per la llibertat, el diàleg i la unitat.