Moren dos nadons prematurs a l’Hospital Vall d’Hebron a causa d’un bacteri

Dos nadons prematurs han mort en els darrers deu dies a l’Hospital Vall d’Hebron a causa del bacteri Klebsiella pneumoniae.

Els dos nadons havien nascut a les setmanes 24 i 25 de gestació, i el seu pes era de menys de 500 i 700 grams, respectivament, pel que teníen una salut molt fràgil.

Segons fonts del centre hospitalari, la causa de la mort és una enterocolitis  (inflamació de l’intestí) que es va agreujar per la presència del bacteri Klebsiella, que va causar una sèpsia als nadons. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha pres totes les mesures de prevenció necessàries per evitar nous casos. Actualment, hi ha tres altres nounats aïllats.

La Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, del Departament de Salut, ha obert una investigació per aclarir el cas.

Klebsiella pneumoniae és un bacteri gram-negatiu relacionat amb diferents tipus d’infeccions associades a l’assistència sanitària, incloent pneumònia, sepsis, infeccions de ferides quirúrgiques, meningitis, etc.

Afecta a persones inmunocompromeses especialment prematurs, pacients quirúrgics i persones d’edat avançada amb malalties de base. Els pacients hospitalitzats que requereixen dispositius respiratoris o catèters intravenosos i pacients sotmesos a pautes antibiòtiques prolongades es troben entre els pacients amb més risc d’afectació.