L’Hospital Vall d’Hebron estrena la primera “UCI intel·ligent” d’Espanya

La nova unitat ha comptat amb un pressupost de 20 milions d’euros i preveu atendre uns 2.200 pacients cada any.

Aquest dimecres l’Hospital Vall d’Hebron ha estrenat la primera “UCI intel·ligent” d’Espanya, una unitat de cures intensives que conté un sistema de tecnologia intel·ligent, anomenat Smart Display, que monitoritza i centralitza tota la informació de cada pacient facilitant a l’equip mèdic la presa de decisions.

La nova unitat es troba a la tercera planta de l’hospital, i consta de 3.500m2 distribuïts en tres mòduls diferents. Conté en total 56 boxes individuals i cada un d’ells està connectat al sistema central de tecnologia intel·ligent, el que aporta seguretat al pacient.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha inaugurat el centre i ha destacat que es tracta de la UCI més gran d’Espanya i Europa, que aportarà al pacient més seguretat i confortabilitat en uns moments difícils per a ell i la seva família.  La nova unitat ha comptat amb un pressupost de 20 milions d’euros i preveu atendre uns 2.200 pacients cada any.

Llits i llums intel·ligents

Entre altres avenços, la nova unitat disposa de llits intel·ligents que també estan connectats al Smart Display i aporta de forma periòdica informació al sistema (com pot ser el pes, la temperatura, el moviment constant o d’immobilitat, si el pacient s’aixeca del llit, etc.). També s’ha incorporat un innovador sistema d’il·luminació que regula la llum imitant el cicle natural del dia i la nit, el que ajuda a què el pacient no es desorienti i la regulació hormonal. Quan es superen els límits de soroll, apareixerà una llum vermella d’avís, per tal d’alertar a l’equip mèdic.

La nova unitat també disposa d’una àrea d’investigació, que farà que tota la informació que vagi recollint perfeccioni patrons d’actuació en un futur.