La campanya de l’hospital Vall d’Hebron per construir un nou centre de Neonatologia Avançada recapta el 38% de l’objectiu en 3 mesos

 

La campanya de crowdfunding “Amb tu com a casa” pretén recaptar 880.000€.

El passat mes d’octubre, l’hospital Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus va llançar  la campanya ‘Amb tu, com a casa’, que té com a objectiu recaptar 880.000 euros per crear un nou Centre de Neonatologia Avançada. El projecte, que disposava inicialment de 250.000 euros aportats per la Fundació Bancària “la Caixa”, contribuirà a situar el nadó i la seva família en el centre de l’atenció assistencial i potenciarà el Servei de Neonatologia com a referent internacional a través de l’assistència i la recerca.

La campanya ‘Amb tu, com a casa’ parteix de la història de l’Álvaro, que va néixer el 13 de juliol del 2016, a les 25 setmanes de gestació i amb un pes de 650g, i que va passar els seus primers tres mesos de vida al Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron. La seva extraordinària història de lluita per la vida és un exemple del que el nou centre suposarà per a les famílies que han de viure l’ingrés d’un fill que acaba de néixer.

Andrés Iniesta i la seva dona Anna Ortiz apadrinen la campanya i han fet un vídeo de suport on animen als ciutadans i empreses que ho desitgin a fer les seves aportacions a través del web ambtucomacasa.com,  la plataforma de crowdfunding migranodearena.com i a través del portal de donatius Caixa Bank, o bé comprant samarretes Uttopy amb el lema #BornToBeExtraordinary, que és a la vegada l’etiqueta de la campanya a xarxes socials. Una de les primeres empreses que han col·laborat coincidint amb el llançament de la campanya ha estat Roche, que ha donat 30.000 euros.

Nadons i familiars estaran com a casa a Vall d’Hebron

El projecte potenciarà la inclusió de les famílies com a part de l’equip que cuida al nadó. Es crearan espais que protegeixin i facilitin la seva intimitat i la seva participació, en els quals se sentin còmodes i on rebin sempre l’assessorament i el suport dels professionals sanitaris. El Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron és un dels pioners en aquest tipus d’enfocament, i és un dels dos únics centres de l’Estat acreditats per a la formació en NIDCAP® (un model de cura individualitzada del nadó, centrada en el neurodesenvolupament).

El nou centre posarà a disposició dels pares habitacions familiars d’ús exclusiu, amb tot l’equipament necessari perquè es puguin formar en l’atenció a les necessitats dels seus fills i fer-se’n càrrec de la seva cura. Es crearan habitacions pensades per tal que mares, pares i fills se sentin còmodes, com a casa. A banda, l’espai disposarà de zones de treball i de descans per a professionals i familiars.

Aquest nou model d’atenció, que potencia la funció de la família i facilita el seu rol cuidador, es podrà aplicar a tots aquells nadons que hagin superat l’etapa més crítica del seu ingrés.

L’objectiu de potenciar les cures centrades en el desenvolupament del nadó i la seva família va començar a Vall d’Hebron fa 15 anys, amb grans resultats tant en la millora de l’índex de supervivència com en la reducció de les seqüeles dels nounats amb dificultats. El nou centre, que suposarà un nou pas important dins del projecte, serà el resultat de la reestructuració d’una part de les instal·lacions del Servei de Neonatologia. La Unitat de Cures Intermèdies i Bàsiques, que es troba actualment a la segona planta de l’Hospital MaternoInfantil, es traslladarà a la planta semisoterrani, en una zona d’uns 500 m2, que estarà en comunicació directa amb l’UCI i Semicrítics Neonatals.

El Servei de Neonatologia

El Servei de Neonatologia forma part de l‘Hospital MaternoInfantil Vall d’Hebron. Al llarg dels anys s’ha consolidat com a centre de referència en l’àmbit nacional en la patologia perinatal. El seu objectiu és realitzar una pràctica assistencial humanitzada, de qualitat, segura, sostenible i eficient, centrada en el pacient i el seu entorn familiar. Hi treballen 180 professionals experts i ofereix atenció permanent i experta, tots els dies de l’any, les 24 hores. Disposa de 24 llits d’hospitalització convencional, de 25 punts assistencials a la Unitat de Cures Intensives i de 20 a la Unitat de Cures Semicrítiques. En total, 69 punts assistencials que el converteixen en el servei més gran de l’Estat. A la vegada, disposa d’un servei d’hospitalització domiciliària, amb 12 llits virtuals, pel qual passen més de 200 nadons cada any.