Barcelona se suma al Dia Mundial del Càncer de Mama

Cada any es detecten més de 30.000 nous casos de càncer de mama, no obstant, les dades també confirmen que el 86% sobreviu a la malaltia.

Aquest divendres, 19 d’octubre, és el Dia Mundial del Càncer de Mama i Barcelona vol mostrar el seu recolzament i solidaritat a les víctimes i persones afectades per la malaltia. Per aquest motiu, durant la jornada, s’il·luminaran de color rosa les façanes d’alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat, com per exemple, el mateix Ajuntament de Barcelona, la Casa Batlló o la Torre Agbar. També s’il·luminaran altres espais oberts com algunes de les fonts de la ciutat.

Conscienciar a la població

Moltes són les iniciatives que es posen en marxa avui per tal d’informar i conscienciar a la població del càncer de mama. El grup Àgata, una associació que neix de la necessitat d’agrupar les dones afectades de càncer de mama i els seus familiars, s’ubicarà en diferents espais de la ciutat per tal de donar informació sobre com identificar la malaltia i conscienciar a la població de la importància de realitzar-se les revisions mèdiques periòdiques i de no saltar-se cap encara que ens pensem que estem bé.

El càncer més comú de les dones

Tal i com apunta la unitat que tracta el càncer de mama de l’hospital Vall d’Hebron, el càncer de mama és el tipus de càncer més comú en les dones. S’estima que 1 de cada 10 dones desenvoluparà un càncer de mama al llarg de la seva vida. Cada any es detecten més de 30.000 nous casos, no obstant, les dades també confirmen que el 86% sobreviu a la malaltia.