Barcelona celebra el Dia Mundial de la Salut Mental

Les estacions de metro de Clot, Arc de Triomf i Universitat acullen diferents activitats adreçades a sensibilitzar, informar i oferir recursos sobre prevenció i atenció comunitària en salut mental.

Aquest dimecres es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental i Barcelona acull diferents activitats adreçades a sensibilitzar, informar i oferir recursos sobre prevenció i atenció comunitària en salut mental. TMB i la xarxa d’entitats de Salut Mental Catalunya (SMC) dedicaran tota la jornada a la campanya “Mou-te per la salut mental”, la causa solidària escollida pel col·lectiu de treballadors del metro per a aquesta edició.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la salut mental és la segona causa de baixa laboral temporal i permanent; i, en dos anys, podria ser la primera. A Catalunya, més de 235.000 persones han estat ateses als serveis públics de salut al 2017. S’estima que 1 de cada 4 persones tenim o tindrem un problema de salut mental al llarg de la nostra vida; aquesta és la dada al voltant de la qual s’articula la campanya de TMB, que posa de relleu que l’acompanyament i el suport que rebem per part del nostre entorn poden ser la clau de la recuperació.

Activitats per a tots els públics

Al llarg de la jornada les estacions de metro  de Clot, Arc de Triomf i Universitat acolliran diferents activitats. Entre les 10,00h i les 18,00h a l’estació de metro d’Arc de Triomf (vestíbul L1 c/ Nàpols), hi haurà una exposició gràfica sobre estigma i salut mental, acompanyada d’un joc interactiu i un espai lliure d’estrès per seure, descansar i parlar sobre tot allò que pot provocar-lo.

També, durant el mateix horari, el vestíbul d’enllaç de l’estació de metro de Clot entre la L1 i la L2 acollirà diverses activitats, a càrrec de l’Associació Aprenem, de persones i famílies amb Trastorn de l’Espectre Autista: elaboració de xapes, habilitació d’un espai per penjar missatges sobre la diversitat i un photocall per compartir les fotografies a les xarxes socials.

La resta d’activitats de la jornada es desenvoluparan al vestíbul principal de l’estació de metro d’Universitat de la L2: Tertúlia de ràdio sobre la salut mental a càrrec de l’Associació socio-cultural Radio Nikosia, en directe de 10h a 12h; venda de llibres sobre salut mental i emocions, de 10 a 19 hores (a càrrec d’Obertament); el contacontes “Fuig, bèstia!” sobre la tristor i la por, destinat a un públic infantil de 17:30 a 18:20 hores (a càrrec de la Federació SMC), i l’sketch teatral “Kit de construcció: Referent identitats”, representat per membres dels grups de teatre inclusiu Teatro de Pacotilla i Els 6 sentits, a partir de les 18:30 hores amb diverses repeticions.

Al llarg de tot el dia, es farà campanya de difusió i comunicació de les activitats a les xarxes socials amb els hashtags #DiaMundialSalutMental #Trialatevacausa #GenTMB i #metrobcn.