4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer

Enguany, es celebra sota el lema “Nosaltres podem, jo ​​puc”.

Aquest diumenge, 4 de febrer, es celebra el Dia Mundial contra el càncer, i el lema d’enguany, el mateix dels darrers dos anys, és “Nosaltres podem, jo ​​puc“. L’objectiu és conscienciar a la població de la importància d’adquirir hàbits saludables així com transmetre la necessitat d’emprendre accions i posar en marxa tot el que ja sabem per impulsar la lluita global contra aquesta malaltia.

Cada dia 4 de febrer tot el món s’uneix sota un únic motiu que és ressaltar la lluita contra el càncer. Es pretén augmentar la conscienciació sobre el càncer entre la població en general i pressionar als governs perquè adoptin mesures contra aquesta malaltia. Es reclama potenciar les deteccions precoces, tractament per a tots, millora de la qualitat de vida i potenciar la conscienciació en adquirir un estil de vida saludable.

Com recorda la UICC,  “actualment, 8.2 milions de persones al món moren de càncer, xifra que inclou 4 milions de prematures mortals (persones entre edats compreses entre els 30 i els 69 anys). A més, les desigualtats entre persones de diferents entorns van en augment, especialment pel que fa a la prevenció, el tractament i les cures pal·liatives”.

És per aquest motiu que cal prendre accions urgents per augmentar la conscienciació sobre la malaltia.