Trias fa retirar la partida del tramvia a canvi d’una abstenció en els pressupostos

Colau busca l’abstenció dels partits independentistes.

PDeCat ha aconseguit retirar la partida de 401.250 euros, destinada a la redacció del projecte per connectar els tramvies per la Diagonal, dels pressupostos municipals a canvi d’una abstenció del partit demòcrata, i així poder-los desencallar. No obstant, Trias ha assenyalat que aquesta acció ha d’anar acompanyada “d’un clima de confiança important entre els partits”, ja que després no té sentit que el Govern Municipal “organitzi manifestacions a favor” del tramvia.

Per la seva banda, l’equip d’Ada Colau ha manifestat que espera que la qüestió del tramvia es resolgui a la comissió creada especialment per resoldre aquest tema (i on l’oposició al projecte són majoria), així com també la implantació de la línia d’autobús D30, plantejada d’alternativa com a connexió de tramvia, i reclamada per Trias.  El Govern, però, malgrat la retirada de la partida, ha manifestat que no renuncia en cap cas al projecte i seguiran treballant per guanyar suports.

El que sí que el Govern Municipal ha acceptat incorporar als pressupostos, per iniciativa de PDeCat, és tornar a la quota màxima de 290€ mensuals a les escoles bressol, i establir a partir d’aquesta la tarifació social; activar un pla de xoc contra la venda ambulant il·legal; i més partides per desenvolupar el pla d’habitatge, plans d’ocupació i un pla de xoc per a la dependència.

PDeCAT ha manifestat que optarà per una reserva del seu vot en la Comissió extraordinària d’Economia d’aquest divendres, a l’espera de posicionar-se definitvament, entre una abstenció i un vot en contra, en el Ple.

ERC, per contra, reconeix que estan bastant d’acord amb les xifres proposades pel Govern Municipal, i no posen problemes a una futura abstenció.