Tots els detalls de la manifestació del 15 d’abril pels presos polítics

En motiu dels sis mesos d’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Espai Democràcia i Convivència, una plataforma que agrupa entitats independentistes i grans sindicats, com CCOO o UGT, ha convocat per aquest diumenge, 15 d’abril, una gran i multitudinària marxa en motiu dels sis mesos d’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, on es demanarà el seu alliberament així com també els dels altres set presos polítics independentistes: Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Carme Forcadell, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa.

En aquesta concentració, que anirà més enllà de les aspiracions independentistes, es  demanarà retornar al diàleg i la negociació política per tal de retornar a una normalitat política.

Recorregut de la manifestació

La manifestació tindrà el seu inici a les 12:30h a la Plaça Espanya i avançarà fins l’Avinguda Paral·lel. Finalitzarà als Jardins de les Tres Xemeneies, on s’instal·larà un escenari i es farà l’acte final.

Com arribar-hi?

Pel que fa els transports a utilitzar per arribar a la marxa, TMB recomana fer ús del transport públic, especialment el metro. Cal tenir en compte que les entitats organitzadores han contractat més de 800 autocars per tal de fer arribar als assistents d’arreu de Catalunya a Plaça Espanya. Per tant, es recomana alliberar l’espai en superfície i utilitzar el transport públic soterrani. Les estacions de metro més properes són Espanya (L1 i L3), Poble Sec (L3) i Paral·lel (L2i L3). En cas de triar l’autobús, s’hi pot accedir a través de les línies 13, 23, 50, 91, 150, H12, H16 i D20.

Hi haurà més de 20 línies de bus que patiran alteracions en el seu recorregut, entre les 10h i les 15h: Les línies afectades són: D20, D40, H12, H14, H16, V7, V11, V13, 13, 21, 24, 41, 46, 50, 55, 59, 65, 79, 91, 109, 120, 121 i 150.

El manifest

«Les entitats, sindicats i organitzacions de la societat catalana que conformen l’Espai Democràcia i Convivència, defensem i compartim els següents valors:

  1. Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.
  2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques i la polarització social produïda en l’actual situació, del país.
  3. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i la cohesió social.
  4. Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, demanem a totes les institucions catalanes, de l’estat i europees que cerquin les formes i espais per al diàleg i la negociació política.
  5. Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica i ferma en defensa de les institucions, del respecte a la diversitat del país i dels drets fonamentals, a favor del diàleg.
  6. En comprometem a respondre de manera coordinada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i a treballar per la convivència, la cohesió social i el diàleg. Davant d’aquests fets no descartem cap forma pacífica de mobilització i resposta de país.»

Les entitats organitzadores

La plataforma Espai Democràcia i Convivència agrupa entitats i sindicats com ara l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Pagesos.