Tensió entre manifestants per l’1-O

Independentistes intenten impedir una manifestació convocada per JUSAPOL, la qual pretenia homenatjar als Policies Nacionals que van actuar durant l’1-O.

Aquest dissabte hi ha organitzats nombrosos actes a la ciutat. Per una banda, els independentistes reben homenatge a l’acte lliure de votar celebrat el passat 1-O a escoles i centres que van ser col·legis electorals aquell dia i, per l’altra, el sindicat JUSAPOL es manifesta per Via Laietana a favor de l’actuació de la Policia Nacional i Guàrdia Civil durant la mateixa jornada.

No obstant, centenars d’independentistes, convocats per l’Organització juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran, la CUP, l’ANC i els CDR, s’han concentrat aquesta matinada a la plaça Sant Jaume -fins i tot nombroses persones hi ha fet nit a la plaça- per manifestar la seva disconformitat a la concentració de JUSAPOL i impedir que el sindicat policial pogués fer un homenatge al cos policial.

Vers aquesta situació, un gran cordó policial dels Mossos d’Esquadra s’ha personat al lloc per tal de blindar la manifestació de JUSAPOL. Els independentistes han volgut arribar fins a la Direcció Superior de Policia de Barcelona, a la Via Laietana, per tal d’impedir l’homenatge, però els Mossos d’Esquadra ho han impedit posant-hi les seves furgonetes i el seu cos físic.

Algunes de les persones independentistes, CDR’s, han començat a llençar objectes, com pots de pintura, als agents i aquests, que han quedat tenyits de color, han començat a carregar contra les mateixes persones. El cos de Bombers de Barcelona, que recolzava els independentistes, i havia format el seu propi cordó, han intentat posar pau i convèncer als manifestants independentistes que no optessin per la violència.

Els Mossos d’Esquadra han acabat blindant la Plaça Catalunya i les vies del voltant per tal que es celebrés amb normalitat l’acte convocat per JUSAPOL.